Webshop log ind

 

Domaines Barons de Rothschild (Lafite)

Domaines Barons de Rothschild ejer det prestigefyldte og legendariske Château Lafite Rothschild, der ved Médoc-Klassifikationen i 1855 blev placeret i 1. Cru. Slottet blev i 1868 købt af Baron James de Rothschild og en ny æra i slottets historie begyndte. Château Lafite Rothschild er stadig i Rothschild-familiens eje. Ejendommen omfatter et areal på 100 ha, der har en årsproduktion på 210 tonneaux.

Sideløbende med Chatêau Lafite driver familien også et stort handelsfirma i Bordeaux og ejer flere forskellige slotte hvor de producerer forskellige vine, som alle er typiske for Bordeaux og Lafite. Blandt deres slotte i Bordeaux finder vi blandt andet Château L’Evangile i Pomerol, Château Duhart-Milon i Pauillac og Château Rieussec i Sauternes. Med disse slotte er de repræsenteret i de mest prestigefyldte områder i Bordeaux.

I 1988 købte Domaines Barons de Rothschild den 2.200 hektar store gård Los Vasoc, som er beliggende i Colchagua Valley. Med denne investering blev de en pioner i Chile, da de var den første store udenlandske investor i landets vinproduktion. På det tidspunkt var det kun 220 hektar som blev brugt til dyrkning af vin og selve vineriet trængte til fornyelse. Gennem store investeringer er det lykkes at udevide arealet, hvor der dyrkes vin til 580 hektar og løfte kvaliteten, så vineriet i dag ligger i toppen af det Chilenske kvalitetshierarki. I Sydamerika har de desuden indledt et samarbejde med Nicolas Catena, hvor de i fælleskab producerer en række topklasse vine i Mendoza i Argentina.

I 1999 købte de desuden Château d’Aussières i Corbières i det sydlige Frankrig, hvor de efterfølgende investerede massivt i at løfte kvaliteten både på de 550 hektar vinmarker og i selve vineriet. I dag producerer de vine som kan måle sig med de bedste ikke blot i Corbières men også med mange af de anerkendte slotte i Bordeaux.

Uanset om det er i Bordeaux eller på Domaines Barons de Rothschild andre ejendomme er deres kvalitetskrav helt i top. De har således en kombination af lokale vinmagere, som kender de lokale forhold, samt en gruppe vinmagere, som arbejder på tværs af de forskellige ejendomme og dermed sikrer høj kvalitet og den stil, som kendetegner vinene fra Domaines Barons de Rothschild.
 

 
 

OSKAR DAVIDSEN

Oskar Davidsen & Co. er en selvstændig division i Taster Wine koncernen – Danmarks største privatejede og uafhængige vin og spirtusvirksomhed. Vin, hedvin og spiritus er vores forretningsområde – på dette felt er vi eksperter. Med et bagland af erfarne indkøbere og samarbejde med topproducenter og mellemhandlere gennem "en menneskealder", har vi de vin og spiritusprodukter, den kræsne indkøber kræver. Vores sortiment er stort og eksklusivt - og kun forbeholdt hoteller, restauranter og cateringvirksomheder. Vores erfarne salgsstyrke på 7 mand servicerer kunder over hele Danmark. Vi har eget, topmoderne tanklager og tapperi. Ud over en stor grad af fleksibilitet giver det vores kunder mulighed for f.eks. at få deres helt egen vin, etiket m.v. Vi kan tappe på store 20 liters boxe – perfekt til “Husets Vin” – og kan levere færdige tappeanlæg m.v. Vi er i dag leverandør til mange af de største hotelkæder, top-restauranter m.v. – det er vores kvalitetsstempel og din garanti.