Webshop log ind

 

Vinsøger

(min - max) Fylde

LetKraftig

Alkohol (%)

800

Indhold (cl.)

10002

 
 
 
Bellingham, Big Oak Red
Klik for at zoome

Sydafrika - Coastal Region

0521343

Bellingham, Big Oak Red

Denne robuste blanding kombinerer klassisk solbær intensitet fra Cabernet Sauvignon med saftige morbær og krydderier fra Shiraz i en perfekt afbalanceret blanding. En lækker og saftig vin der er nem at drikke.

Producenten og området:
Historien om Bellingham tager sit udgangspunkt i Franschhoek Valley hvor vingården blev grundlagt i 1693. Efter at firmaet fik nye ejere i 1940'erne, har det gennemgået en stor udvikling, så i dag står Bellingham stærkere end nogensinde. Det har altid været målet at søge nye trends og strømninger i markedet samtidig med, at man har holdt fast i traditionerne. Resultatet er vine med stor spredning på både druesorter og smagsretninger. Spændende, moderne, livlige. Sofistikerede uden at være snobbede, oversøiske med en klassisk karisma. Egenskaber der gør, at Bellingham er kendt og solgt over hele verdenen og stadig er en favorit på hjemmemarkedet.

Bellingham: Moderne, klassisk, exceptionelt.

Vinen:
Det storslåede egetræ Big Oak på Bellingham Manor er et kendetegn for grundlæggerparret Bernard og Fredagh Podlashuks elskede have. Det var i skyggen af dette træ, de første vine fra Bellingham blev aftappet med håndkraft, og hvor venner og familie af The Pods samledes for at fejre livet i Franschhoek Valley.

De to druetyper høstes i hånden i slutningen af marts og gæres separat sammen med skindet, før de gennemgår en malolaktisk gæring på ældre franske egetræsfade. Herefter modnes druerne yderligere 9 måneder på egetræsfade før de blev stukket sammen til en vin, der viser det bedste af begge druesorter.

I glasset:
I glasset er vinen dybrød og op af glasset strømmer intense noter af mørke bær, krydderier og sort peber. Her er en mediumfyldig og elegant vin med smag af saftige sorte og blå bær, mørk chokolade og krydderi. Vinen har en fin struktur med flotte tanniner og en frugtrig afslutning, der bare bliver ved.

Dette er en vin, de fleste vil kunne lide, og som passer til næsten alle lejligheder. Nyd den til en grillet bøf, en god burger, lam, krydret pastaretter og modne oste.

Serveringstemperatur: 16-18ºC.

Pressen:
Årgang 2015
Winelab.dk - 5 stjerner - "Krydret rød frugt i duften. Rart og med en god varme og dybde. Varm, saftig og fyldig men alligevel frisk rød frugt. God intensitet og balance og med et fint integreret let fadpræg..." (21-01-2017)

VinAvisen - 5 stjerner - "Lækker rødvin på druerne Cabernet Sauvignon og Shiraz. Vi har smagt den i tre tidligere årgange, og den har hver gang fået ros. Det får denne årgang også. Det er en dejlig vin i fin balance med mellemfyldig frugt, noter af chokolade og vanille, tilpas syre og en lille sødme..." (Uge 3 / 2017)

Årgang 2014
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Sydafrikansk Cabernet Sauvignon med indsmigrende næse med noter af kirsebær og et strejf af hospitalsgang, krydret mund med let marmeladepræg tilsat toner af lakrids og lys chokolade og markant solbærtouch i den lange opulente eftersmag." (16-01-2017)

Årgang 2013
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Sødmefuld sydafrikaner med kirsebærlikør og jordbærmarmelade i næsen og mellemfyldig mund med en snert af røg tilsat noter af solbær og blåbær med et stænk af engelsk lakrids og mokka i den lange behagelige eftersmag." (17-05-2016)

Den Korte Avis - 5 stjerner - "Bellingham dateres tilbage til 1693, da de første 1000 vinstokke blev plantet, men det var først i 1943, da familien Podlashuk overtog gården, at det nuværende vineventyr for alvor startede. Under den store eg ved hovedhuset håndtappede Podlashuk sine første flasker. I dag er alt moderniseret, men vinene har stadig gammeldags kvalitet." (01-07-2015)

VinAvisen - 5 stjerner - "En rigtig god rødvin på druerne Shiraz og Cabernet Sauvignon. Den har en fyldig frugtsmag og god krydring, en lille sødme og god syre..." (Uge 26 / 2015)

Årgang 2012
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Røget sydafrikansk pleaser med brændt karamel i næsen og saftig mund med faste tanniner og noter af peber, solbær og vaniljeRøget sydafrikansk pleaser med brændt karamel i næsen og saftig mund med faste tanniner og noter af peber, solbær og vanilje." (04-08-2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "En veldrejet rødvin med en dejlig frugtagtig smag, som holder ved længe i munden. I smagen er der mørke bær og et strejf af chokolade." (Uge 2 / 2014)

Årgang 2011 
VinAvisen - 5 stjerner - "En udpræget madvin på druerne Shiraz og Cabernet Sauvignon - en rødvin med en intens smag af sorte bær, der vil gå fint til sommerens grillmad." (Uge 28 / 2013)

Winelab.dk - "Mørkt og saftig duft, hvor mixet mellem Cabernet Sauvignon og Syrah udtrykker en klassisk sydafrikansk lidt røget og støvet stil. Smagen har en stor fylde med røg,moden frugt og et fint fadpræg. Der er tanniner i eftersmagen. Fin madvin og super til grill." (10-07-2013)

Log venligst ind for at købe varen

Winelab.dk Winelab.dk
VinAvisen VinAvisen
Varenummer: 0521343
Årgang: 2015
Varetype: Rødvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 14 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Sydafrika
Område: Coastal Region,
Druer: Cabernet Sauvignon, Syrah/Shiraz
Skruelåg: Ja

 

Navigation

 
 

OSKAR DAVIDSEN

Oskar Davidsen & Co. er en selvstændig division i Taster Wine koncernen – Danmarks største privatejede og uafhængige vin og spirtusvirksomhed. Vin, hedvin og spiritus er vores forretningsområde – på dette felt er vi eksperter. Med et bagland af erfarne indkøbere og samarbejde med topproducenter og mellemhandlere gennem "en menneskealder", har vi de vin og spiritusprodukter, den kræsne indkøber kræver. Vores sortiment er stort og eksklusivt - og kun forbeholdt hoteller, restauranter og cateringvirksomheder. Vores erfarne salgsstyrke på 7 mand servicerer kunder over hele Danmark. Vi har eget, topmoderne tanklager og tapperi. Ud over en stor grad af fleksibilitet giver det vores kunder mulighed for f.eks. at få deres helt egen vin, etiket m.v. Vi kan tappe på store 20 liters boxe – perfekt til “Husets Vin” – og kan levere færdige tappeanlæg m.v. Vi er i dag leverandør til mange af de største hotelkæder, top-restauranter m.v. – det er vores kvalitetsstempel og din garanti.