Webshop log ind

 

Vinsøger

(min - max) Fylde

LetKraftig

Alkohol (%)

800

Indhold (cl.)

10002

 
 
 
Chablis,
Klik for at zoome

Frankrig - Bourgogne - Chablis

0411031

Chablis, "Le Carré De César", Château De Maligny

Det berømte hvidvinsdistrikt, Chablis, ligger midtvejs mellem Paris og Dijon i departementet Yonne, nær byen Auxerre.

Distriktet strækker sig 20 km langs Serein-floden og omfatter 19 landsbyer med Chablis i Centrum. Området er strengt afgrænset og består udelukkende af marker med kalkholdig jord. Markerne i det bølgende bakkede landskab er beplantet med en monocépage af Bourgognes "store" hvidvinsdrue Chardonnay, den eneste tilladte i regionen. Château de Maligny´s jorder omfatter både Appellation Chablis og Chablis 1. Cru. "Le Carré de César" dækker et areal på 12 ha, der tilhørte, César de Vendôme, som var søn af den franske konge Henri den 4. og Gabrielle d´Estrée.

Vinstokkene har en gennemsnitsalder på 30 år og yder et årligt høstudbytte på 45 hl pr. ha. Ved høsten i slutningen af september var druerne fuldmodne og sunde.

Vinificationen finder sted på rustfri ståltanke efter moderne principper. Gæringstempeaturen ligger på 18o C. og vinen lagres "sur lie" i 6 månder, inden den tappes på flaske. Vinen har ikke lagret på egetræsfade, da man ønsker at bevare druernes naturlige, ædle smag og bouquet.

Chablis, Le Carré de César, Château de Maligny, har en lys farve med grønne reflekser, smagen er karakterfuld, velafbalanceret med fine nuancer og en dejlig "blomstrende" bouquet.

Vinen er enfremragende ledsager til fisk, "alt godt fra havet", lyse kødretter, gedeost og som aperitif.

Serveringstemperatur 8-10°C.
Log venligst ind for at købe varen

Smagsbarometer

Karakter

1
Sød Tør

Fylde

3
Kraftig Let
Varenummer: 0411031
Årgang: 2015
Varetype: Hvidvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 12.5 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Frankrig
Område: Bourgogne, Chablis
Druer: Chardonnay

 

Navigation

 
 

OSKAR DAVIDSEN

Oskar Davidsen & Co. er en selvstændig division i Taster Wine koncernen – Danmarks største privatejede og uafhængige vin og spirtusvirksomhed. Vin, hedvin og spiritus er vores forretningsområde – på dette felt er vi eksperter. Med et bagland af erfarne indkøbere og samarbejde med topproducenter og mellemhandlere gennem "en menneskealder", har vi de vin og spiritusprodukter, den kræsne indkøber kræver. Vores sortiment er stort og eksklusivt - og kun forbeholdt hoteller, restauranter og cateringvirksomheder. Vores erfarne salgsstyrke på 7 mand servicerer kunder over hele Danmark. Vi har eget, topmoderne tanklager og tapperi. Ud over en stor grad af fleksibilitet giver det vores kunder mulighed for f.eks. at få deres helt egen vin, etiket m.v. Vi kan tappe på store 20 liters boxe – perfekt til “Husets Vin” – og kan levere færdige tappeanlæg m.v. Vi er i dag leverandør til mange af de største hotelkæder, top-restauranter m.v. – det er vores kvalitetsstempel og din garanti.