Webshop log ind

 

Vinsøger

(min - max) Fylde

LetKraftig

Alkohol (%)

800

Indhold (cl.)

10002

 
 
 
Château Caroline, Moulis en Medoc, Cru Bourgeois
Klik for at zoome

Frankrig - Bordeaux - Haut Médoc

0121021

Château Caroline, Moulis en Medoc, Cru Bourgeois

Moulis-en-Medoc er en af de appellationer, hvor du får virkelig god kvalitet for pengene i Bordeaux. Denne vin er fra den varme og meget eftertragtede årgang 2010.

Området og producenten:
Moulis-en-Medoc er en appellation, der ligger nord-vest for Margaux. Området har været tilplantet med druer i flere hundrede år, og er kendt for sin høje stabilitet. Beliggenheden lidt væk fra floden fritager dem for fugtproblemer.

Château Lestage er ejet af Chanfreau-familien, og har en vinmark på 9 hektar ved navn Caroline navngivet efter grundlægger Marce Chanfreaus barnebarn. Jordbunden er gruset med kalksten nedenunder. Her er beplantet med 62% Merlot og 38% Cabernet Sauvignon. Denne druesammensætning giver basis for stor stabilitet og kraft i den endelige vin. Vinstokkene dyrkes efter miljøvenlige principper, hvor der tages hensyn til jorden og miljøet.

Vinen:
Druerne selekteres efter strenge principper, og vinifikationen i kælderen er traditionel med 20-25 dages gæring og efterfølgende malolaktisk gæring. Vinen lagres i 12 måneder på franske egetræsfade, hvoraf 1/3 er nye. En vin der viser, hvad Bordeaux kan, når alt lykkes. Her er kompleksitet og flot balance. Denne vin kan nydes nu, men har også potentiale til at gemmes op til 10-12 år fra høsttidspunktet.

I glasset:
Denne rødvin fremstår med en god duft af skovbund, brombær og solbær i skøn harmoni. I munden er vinen fyldig med gode tætte tanniner og noter af solbær, læder og lang kraftfuld eftersmag.

En fremragende ledsager til kraftfulde oksekødsretter, lam og modne tørre oste.

Serveres ved 16-18 grader.

Pressen:
Årgang 2010
Winelab.dk - 5 stjerner - "Intens duft af mørke bær, dyrt træ fra fadlagringen og en snert alkohol...Smagen er mørk, rund og med en intens frugt og flot eftersmag...Lad den eventuelt ligge 3–5 år, hvis du kan!" (20-01-2014)

Smag og Behag - 90 point - "God dybde, stor detaljerigdom, kultiveret sødme og modent vaniljeegetræ. Veludviklet, personlig og med flot distriktskarakter." (november nr. - 2013)

Politiken - 5 vinglas / "UGENS VINDER" - "Tæt vin med fuldmoden, mørk bærfrugt og en stram, tør afslutning. Tobak og grafit supplerer mørke bær i smagen. Gem den et par år, og drik den til rosastegt lammekølle." (24-02-2013)

VinAvisen - 5 stjerner - "...en glimrende Bordeaux-rødvin med tørhed, blød frugt og mange facetter, der folder sig ud i munden..." (Uge 8 / 2013)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Rank og lækker klassisk Bordeaux med hvalpefedtet intakt fra kanonårgangen 2010. Fin fylde og præcision og med lang delikat eftersmag." (11-02-2013)

Årgang 2009
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Vinderfeltets eneste Cru Bourgeois (som nu rent faktisk er et kvalitetsstempel, og ikke en advarsel). En lækker indsmigrende sag med fin frugtfylde, stor harmoni og elegance." (31-08-2012) 

VinAvisen - 5 stjerner -"Blød og krydret Bordeaux-rødvin med god, tør struktur. Med sin kraft er den en udpræget madvin." (Uge 46 / 2011)
Log venligst ind for at købe varen

Winelab.dk Winelab.dk
Smagogbehag Smagogbehag
Politiken Politiken
VinAvisen VinAvisen
Finansbu. Finansbu.

Smagsbarometer

Karakter

1
Sød Tør

Fylde

3
Kraftig Let
Varenummer: 0121021
Årgang: 2010
Varetype: Rødvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 13 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Frankrig
Område: Bordeaux, Haut Médoc
Druer: Merlot, Cabernet Sauvignon

 

Navigation

 
 

OSKAR DAVIDSEN

Oskar Davidsen & Co. er en selvstændig division i Taster Wine koncernen – Danmarks største privatejede og uafhængige vin og spirtusvirksomhed. Vin, hedvin og spiritus er vores forretningsområde – på dette felt er vi eksperter. Med et bagland af erfarne indkøbere og samarbejde med topproducenter og mellemhandlere gennem "en menneskealder", har vi de vin og spiritusprodukter, den kræsne indkøber kræver. Vores sortiment er stort og eksklusivt - og kun forbeholdt hoteller, restauranter og cateringvirksomheder. Vores erfarne salgsstyrke på 7 mand servicerer kunder over hele Danmark. Vi har eget, topmoderne tanklager og tapperi. Ud over en stor grad af fleksibilitet giver det vores kunder mulighed for f.eks. at få deres helt egen vin, etiket m.v. Vi kan tappe på store 20 liters boxe – perfekt til “Husets Vin” – og kan levere færdige tappeanlæg m.v. Vi er i dag leverandør til mange af de største hotelkæder, top-restauranter m.v. – det er vores kvalitetsstempel og din garanti.