Webshop log ind

 

Vinsøger

(min - max) Fylde

LetKraftig

Alkohol (%)

800

Indhold (cl.)

10002

 
 
 
Chianti Classico DOCG Famiglia Zingarelli Red label
Klik for at zoome

Italien

0521165

Chianti Classico DOCG Famiglia Zingarelli Red label

En vin der viser alt, hvad Rocca delle Macìe står for: Fylde, intensitet og vin af sublim kvalitet!

Området og Producenten:
Rocca delle Macìe blev etableret i 1973, da Italo Zingarelli besluttede at realisere sin livslange drøm ved at erhverve Le Macìe vingården i hjertet af Chianti Classico området.

Kærlighed og passion for det toskanske landskab er blevet overleveret fra grundlæggeren Italo Zingarelli til næste generation, som leder virksomheden i dag. I dag ejer familien 6 gårde med mere end 600 hektar i det Toskanske område, hvoraf mere end 200 hektar bruges til vindyrkning. Fokus har altid været på kvalitet, og Rocca delle Macìe er fortsat diamanten i familievirksomheden og har vundet mange internationale priser.

Vinen:
Denne vin blev født sammen med vingården, og er gennem årene blevet en ambassadør for gården. Af samme grund fortjener den mere plads end der er plads til i denne korte beskrivelse. Det er en vin, som har fulgt med udviklingen både hvad angår bestemmelser for Chianti Classico området samt fornyelser i vinmarkerne, og er i dag et fuldendt billede på Zingarelli familiens høje kvalitetskrav.

Fremstillet af 95% Sangiovese-druer tilsat 5% Merlot-druer som høstet ved håndkraft. Druemosten gennemgår en 12-14 dage lang maceration (udblødning) sammen med drueskindet, inden vinen gennemgår en malolaktisk gæring efter traditionelle forskrifter. Efter endt gæring lageres vinen på en blanding af franske og slovenske egetræsfade i 6-10 måneder.

I glasset:
Vinen er livlig rubinrød i glasset. Duften er intens og vedholdende med hints af vilde bær og egetræets fine toner. Smagen er fyldig og kraftfuld med noter af røde bær som kirsebær samt violer. En vin, der på trods af en intens karakter, er frisk og elegant i sit udtryk.

En oplagt ledsager til det meste kød og pastaretter, gerne de italienske af slagsen.

Serveringstemperatur: 18-20°C.
 
Pressen:
Årgang 2013
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Karakterfuld Chianti Classico i robust stil. Intensiv næse med noter af kaffe og brombær og voluminøs mund med intensive noter af espresso, vanilje, peber og mørk chokolade. Oplagt til grillretter." (26-06-2017)

VinAvisen - 5 stjerner - "En rigtig lækker rødvin på 95% Sangiovese og 5% Merlot. Den har god, blød frugt, fint krydderi og tilpas syre..." (Uge 34 / 2015)

AOV.dk - 6 stjerner - "Topvin der giver baghjul til Supertoscanerne. Kamfer, eucalyptus, solbær og mineralske noter. Fyldig vin med lækkert snert af hvid peber og grøn peber. Lækkert tilstedeværelse af en fin garvesyre giver vinen et herligt bid. Dette er en topvin, og en ægte Chianti der giver baghjul til de mange opkomlinge af Supertoscanre." (13-08-2015)

Årgang 2012
VinAvisen - 5 stjerner - "En dejlig rødvin, der breder sig ud med blød frugt, der bliver længe i munden. Vinen er lavet på 95% Sangiovese og Merlot." (Uge 8 / 2015)

Smag og Behag - 5 stjerner - "Flot klar farve med en næse af kirsebær, tyttebær og tobak. Bag en skarp væg af tanniner åbner den op for en ganske behagelig smag med modne røde bær, finsk lakrids, chokolade og røg. Saftig og god læmgde med fin syre. Drik den til kraftige kødretter med urter og krydderurter." (februar nr. 2015)

Årgang 2010
Politiken - 5 vinglas / "UGENS VIN" - "Sangiovese, er her suppleret med en anelse Merlot, og resultatet er en ærlig vin der giver lyst til et glas mere. Middelfyldig, velbalanceret og ganske elegant vin i afdæmpet, rank stil. Præg af saftige røde bær, tobak og lidt træ." (11-08-2013)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Flot opulent og stringent Chianti Classico med pænt tanninbid og præg af kirsebær og toast i både næse og mund." (05-08-2013)

JamesSuckling.com
- 87 point
Wine Enthusiast - 88 point
Robert Parker - 89 point
Log venligst ind for at købe varen

Finansbu. Finansbu.
VinAvisen VinAvisen
AOV.dk AOV.dk
Varenummer: 0521165
Årgang: 2013
Varetype: Rødvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 13.5 %
Leveres i: Kolli med 0 stk.
Land: Italien
Druer: Sangiovese, Merlot

 

Navigation

 
 

OSKAR DAVIDSEN

Oskar Davidsen & Co. er en selvstændig division i Taster Wine koncernen – Danmarks største privatejede og uafhængige vin og spirtusvirksomhed. Vin, hedvin og spiritus er vores forretningsområde – på dette felt er vi eksperter. Med et bagland af erfarne indkøbere og samarbejde med topproducenter og mellemhandlere gennem "en menneskealder", har vi de vin og spiritusprodukter, den kræsne indkøber kræver. Vores sortiment er stort og eksklusivt - og kun forbeholdt hoteller, restauranter og cateringvirksomheder. Vores erfarne salgsstyrke på 7 mand servicerer kunder over hele Danmark. Vi har eget, topmoderne tanklager og tapperi. Ud over en stor grad af fleksibilitet giver det vores kunder mulighed for f.eks. at få deres helt egen vin, etiket m.v. Vi kan tappe på store 20 liters boxe – perfekt til “Husets Vin” – og kan levere færdige tappeanlæg m.v. Vi er i dag leverandør til mange af de største hotelkæder, top-restauranter m.v. – det er vores kvalitetsstempel og din garanti.