Webshop log ind

 

Vinsøger

(min - max) Fylde

LetKraftig

Alkohol (%)

800

Indhold (cl.)

10002

 
 
 
Domaine Barville, Châteauneuf-du-Pape
Klik for at zoome

Frankrig - Côtes du Rhône - Châteauneuf-du-pape

0821013

Domaine Barville, Châteauneuf-du-Pape

Område og producenten:
Domaine Barville er Laurent Brotte familiens ejendom. Den 15 ha store vinmark ligger i den vestlige side af Châteauneuf-du-Pape distriktet, og er sammensat af 7 parceller fordelt på to af de bedste områder i appellationen: 'Pradel', hvor jorden består primært af ler og småsten samt 'Beaurenard, hvor jorden primært består af knuste kalksten. Vinstokkene har en gennemsnitsalder på 35 år, og er beliggende i en højde af 100 m over havets overflade. Området er påvirket af den lokale vind 'The Mistral", der bidrager til det unikke klima, der er i området. Markernes sydvendte skråninger sikre, at druerne opnår en perfekt modning før høsten.

Vinen:
Markerne dyrkes efter bæredygtige principper med omhyggelig beskæring og høst. Grenache-, Syrah- og Mourvèdre-druerne til denne vin håndplukkes ved optimal  modenhed, hvorefter de transporteres hurtigt til vineriet for at starte vinifikationen med hele druer. De enkelte druer afskilkes og selekteres nøje i hånden på vingården, hvorefter druerne gennemgår en blid knusning. Druerne fermenteres ved 28°C, og gennemgår en ca. 3 uger lang maceration, hvor druemosten punmpes over druekvaset dagligt. Grenache-druernes lagres 12 måneder på franske fade, hvoraf en 1/3 skifes hvert år. De to øvrige druesorter, som er mere frugtrige, lages delvist på egetræsfade.

I glasset:
Domaine Barville er dyb rød med smukke lilla nuancer. Duften er typisk for sit terroir med en duft af krydderurter, sort peber, lavendel, sorte kirsebær og brombær. Smagen er elegant og kraftfuld, med en karakteristisk fløjlsagtig palet, der byder på røde frugter og fortryllende noter af krydderurter. Vinen vil vise sit fulde potentiale efter nogletimer på karaffel.

En fremragende ledsager til en klassisk bøf med bearnaise sauce.

Serveringstemperatur: 15-17°C.

Pressen:
Årgang 2013
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Flot Châteauneuf du Pape med lækker herbal næse, voluminøs mund med delikate toner af markchampignon, lakrids og mokka pakket ind i forholdsvis faste tanniner og med en lang eftersmag med strejf af hvid peber og røg." (12-12-2016)

Jyllands-Posten - "Tæt, men parfumeret næse af viol, chokolade og boysenbær. Juicy og læskende mund, elegant og forførende vin. Og et godt bud på en vinøs anstandsdame til julegrisen. Fungerer fint til julemaden." (26-11-2016)

VinAvisen - 5 stjerner - "Herlig rødvin med en ren frugtsmag, bløde tanniner og fin krydring. Alt i balance. En vin oplagt til en lige så lækker, saftig bøf. En stor Rhônevin." (Uge 45 / 2016)

Årgang 2011
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Flot kompleks Châteauneuf-du-Pape som ikke halter langt efter den fremragende årgang 2010. Harmonisk sag med underfundig næse med dominans af skovsvampe og hvid peber, og frugtintensiv mund med perfekt integreret fad og fast tanninstruktur, som indikerer at vinen stadig mangler nogle år fra at toppe. Men det forhindrer den ikke i allerede nu at være en stor fornøjelse." (30-11-2015)

VinAvisen - 5 stjerner - "Elegant og vidunderlig rødvin med et bredt smagsspektrum i ypperlig balance. Den har brombær, kirsebær, peber, diskret fad - alt muligt fint og sart. 15,5% alkohol, men ingen spritkant." (Uge 47 / 2015)

Winelab.dk - 5 stjerner - "Elegant og smuk Châteauneuf-du-Pape. Dyb og kompleks duft af brombær og blåbær, som er pakket flot ind i duften af efterårstur i skoven. Blød, harmonisk og fremragende flot frugt i smagen. Balancerer smukt mellem det friske og lyse på den ene side og det dybe og mørke på den anden side. Det er fremragende og helstøbt, og de 15,5% er umulige at smage." (02-11-2015) 

Årgang 2010
Ekstra Bladet - 5 stjerner - "...fyldig og kødfuld chateauneuf med masser af modne bær, timian, lavendel, tobak og vanilje...Flot lang eftersmag." (28-11-2014)

Information - 6 stjerner - "Det er en stor vin...med elegant bouquet, flot struktur, stor smag af mørke bær og med tydelig og meget velafbalanceret fadlagring. Det er en vin, der nærmest råber på store stege og reducerede saucer. Med den vin i glasset kan mørketiden bare komme an." (15-11-2014)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Stjernelækker Châteauneuf-du-Pape fra topårgangen 2010...efter lidt tid i glasset åbner den sig op i al sin storhed. Let støvet næse med krydrede noter og fyldig og opulent mund med eksplosivt præg af lakrids, espresso, peber, modne brombær og mørk chokolade." (03-11-2014)

Wine Spectator - 91 point
Stephen Tanzer - 90 point

Årgang 2009
Smag og Behag - 5 stjerner - "Ih, hvor smager den godt! Duft af krydderurter med salvie, stald, lakrids og jordbær. Den er animalsk med stor saftighed og fin balance. Sprængfuld af saftoge bær og krydderier, harmonisk og behagelig saftig. En dejlig vin, der vil imponere dig og dine gæster. Giv vennerne en Bøf Bearnaise og gem en sjat til efter maden." (september/oktober 2013)

Log venligst ind for at købe varen

Finansbu. Finansbu.
VinAvisen VinAvisen

Smagsbarometer

Karakter

1
Sød Tør

Fylde

3
Kraftig Let
Varenummer: 0821013
Årgang: 2013
Varetype: Rødvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 14.5 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Frankrig
Område: Côtes du Rhône, Châteauneuf-du-pape
Druer: Grenache, Syrah/Shiraz, Mourvèdre

 

Navigation

 
 

OSKAR DAVIDSEN

Oskar Davidsen & Co. er en selvstændig division i Taster Wine koncernen – Danmarks største privatejede og uafhængige vin og spirtusvirksomhed. Vin, hedvin og spiritus er vores forretningsområde – på dette felt er vi eksperter. Med et bagland af erfarne indkøbere og samarbejde med topproducenter og mellemhandlere gennem "en menneskealder", har vi de vin og spiritusprodukter, den kræsne indkøber kræver. Vores sortiment er stort og eksklusivt - og kun forbeholdt hoteller, restauranter og cateringvirksomheder. Vores erfarne salgsstyrke på 7 mand servicerer kunder over hele Danmark. Vi har eget, topmoderne tanklager og tapperi. Ud over en stor grad af fleksibilitet giver det vores kunder mulighed for f.eks. at få deres helt egen vin, etiket m.v. Vi kan tappe på store 20 liters boxe – perfekt til “Husets Vin” – og kan levere færdige tappeanlæg m.v. Vi er i dag leverandør til mange af de største hotelkæder, top-restauranter m.v. – det er vores kvalitetsstempel og din garanti.