Webshop log ind

 

Vinsøger

(min - max) Fylde

LetKraftig

Alkohol (%)

800

Indhold (cl.)

10002

 
 
 
Domaine Grosset, Cairanne, CdR Villages
Klik for at zoome

Frankrig - Côtes du Rhône - Côtes du Rhône Villages

0811027

Domaine Grosset, Cairanne, CdR Villages

En topniveau Cairanne. Her spares ikke på noget, da slottet ejes af Brotte familien, der har store interesser i området. Domaine Grosset er deres absolutte perle, uden for Chateauneuf-du-Pape.

Området og producenten:
Domaine Grosset ligger i kommunen Cairanne i den sydlige del af Rhône-dalen, nordøst for den gamle paveby, Avignon. Cairanne tilhører eliten i Côtes du Rhône Villages. Côtes du Rhône Villages Appellationen er tildelt 95 kommuner, som dækker et areal på ca. 6750 ha i departementerne Drôme og Vaucluse på østsiden af Rhône-floden samt Gard og Ardèche på vestsiden. I 16 af kommunerne fremstiller man vin af særlig høj kvalitet og har derfor siden 1993 haft lov til at anføre kommunens navn på etiketten.

Domaine Grosset er ejet af familien Brotte, der også har et stort negociant firma i Rhonedalen. Grosset køres som en separat ejendom og har altid været anset som en perle i familiens portefølje.

Vinen:
Domaine Grossets jorder dækker et areal på 10 ha, som er anlagt på terrasser ved foden af landsbyen Cairanne. Jorden er sammensat af ler og kalk, der på overfladen er dækket af rullesten. Den frugtbare og veldrænede jord skaber voksested for områdets traditionelle druesorter: Grenache 50%, Syrah 25% og Mourvèdre 25%. Grenache-druerne kommer fra vinstokke, der er 80 år gamle. Det årlige høstudbytte udgør lidt under 35 hl pr. ha. Når druerne er fuldmodne, høstes de manuelt og vinificeres separat. Druerne afstilkes og presses. Gæringen finder sted ved en kontrolleret temperatur for at bevare druernes fine frugt i den færdige vin. Vinen lagres i 12 måneder på franske egetræsfade.

I glasset:
Domaine Grosset, Côtes du Rhône Villages, Cairanne, har en smuk rubinrød farve. Duften er præget af mørke bær og en god finesse. I smagen er der lagt vægt på elegance frem for stor kraft. Vinen er meget blød og med en velbalanceret eftersmag med god smag fra den nænsomme fadlagring.

Vinen er en god ledsager til rødt kød, vildt, fuglevildt, ragout, lam, kalv, gris og ost.

Serveringstemperatur 16-18°C.

Pressen:
Årgang 2014
BT - 5 stjerner / "SØLVMEDALJE" - "Lækker, harmonisk, saftig, medium kraftig rødvin, god, frugtrig smag af røde og mørke bær, krydderurter, mørk chokolade, toast og vanilje..." (26-08-2017)

VinAvisen - 5 stjerner - "Lækker Rhône-rødvin i fin balance med blød, fyldig frugt, fin krydring, tilpas sødme og en lang eftersmag." (Uge 12 / 2017)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Ganske flot Cairanne sag med animalske toner, læder og valnødder i næsen, pæn fyldig og cremet mund med bløde tanniner og dominans af brombær og lang eftersmag med præg af peber, tobak og mokka..." (22-08-2016)

Årgang 2013
FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Cairanne blev fornylig ophøjet til Cru status på lige fod med kendte appellationer som Châteauneuf du Pape og Gigondas efter at have været klassificeret som Côtes du Rhône Villages siden 1967. Et stort cadeau, og et ganske velberettiget et af slagsen at dømme efter denne vin, som var ganske tæt på at snuppe sejren i denne uges test. Indbydende næse med let animalske toner og afrundet mund med varme noter af moden frugt tilsat pæne mængder peber, tobak og mokka. Rhône når det er bedst." (21-03-2016)

Penge & Privatøkonomi - "Fint udviklet. Cairanne, der ligger 25 kilometer nord for Châteauneuf-du-Pape, har længe været blandt de bedste Côtes du Rhône Villages og er nu endelig på vej mod forfremmelse til selvstændig appellation. Med sin slanke, friske stil er Domaine Grosset typisk for området, og da 2013 er en let årgang i Sydrhône, skal du ikke forvente en kraftig gemmevin. Den har allerede lidt udviklede toner, der gør den charmerende at drikke her og nu." (februar nr. 2016)

VinAvisen - 5 stjerner - "Dejlig Rhône-rødvin med god duft og en harmonisk druesmag. Der er noter af brombær og kirsebær, fint krydderi, bløde tanniner og en god, lang eftersmag." (uge 42, 2015)

Den Korte Avis - 6 stjerner - "En dejlig saftig vin...Farven er rubinrød, og bouquet’en er en symfoni af mørke bær, mens smagen er blød og let drikkelig. Den kan drikkes til stort set alt, men prøv den sammen med fasan eller vildand." (01-10-2014)

Smag og Behag - 5 stjerner - "Det er en velkomponeret og saftig Rhônevin, der er slank for genren, hvilket gør den til en pæn all-rounder, der kan klare mange menuer og selskaber..." (oktober 2014)

Spis Bedre - "ANBEFALET" (oktober 2014)

Årgang 2011
VinAvisen - 5 stjerner - "Hvor er denne rødvin god! Fyldig og blød, med ren bærsmag, masser af lækkert krydderi og en lille charmerende sødme..." (Uge 49 / 2012)

Årgang 2010
2010 årgangen har fået 91 point af Robert Parker (oktober 2011).

Winelab.dk - "Kirsebær og brombær i den meget indsmigrende og rare duft. Smagen har en flot frisk frugtighed, et godt indarbejdet fadpræg og smidige tanniner. Godt skruet sammen og en meget anvendelig madvin. Grenachedruen er i dette tilfælde ikke for dominerende, da druerne kommer fra gamle stokke. De opfører sig en tand mere diskret og kultiveret, end hvad tilfældet kan være for unge Grenachestokke."

Årgang 2009
Århus Stiftstidende - 41 ud af 50 point / "TESTVINDER" (21-12-2011)

Årgang 2003
Alt for Damerne - "Stor velsmag"

Log venligst ind for at købe varen

Smagsbarometer

Karakter

1
Sød Tør

Fylde

3
Kraftig Let
Varenummer: 0811027
Årgang: 2015
Varetype: Rødvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 14.5 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Frankrig
Område: Côtes du Rhône, Côtes du Rhône Villages
Druer: Grenache, Syrah/Shiraz, Mourvèdre

 

Navigation

 
 

OSKAR DAVIDSEN

Oskar Davidsen & Co. er en selvstændig division i Taster Wine koncernen – Danmarks største privatejede og uafhængige vin og spirtusvirksomhed. Vin, hedvin og spiritus er vores forretningsområde – på dette felt er vi eksperter. Med et bagland af erfarne indkøbere og samarbejde med topproducenter og mellemhandlere gennem "en menneskealder", har vi de vin og spiritusprodukter, den kræsne indkøber kræver. Vores sortiment er stort og eksklusivt - og kun forbeholdt hoteller, restauranter og cateringvirksomheder. Vores erfarne salgsstyrke på 7 mand servicerer kunder over hele Danmark. Vi har eget, topmoderne tanklager og tapperi. Ud over en stor grad af fleksibilitet giver det vores kunder mulighed for f.eks. at få deres helt egen vin, etiket m.v. Vi kan tappe på store 20 liters boxe – perfekt til “Husets Vin” – og kan levere færdige tappeanlæg m.v. Vi er i dag leverandør til mange af de største hotelkæder, top-restauranter m.v. – det er vores kvalitetsstempel og din garanti.