Webshop log ind

 

Vinsøger

(min - max) Fylde

LetKraftig

Alkohol (%)

800

Indhold (cl.)

10002

 
 
 
Hayes Ranch Zinfandel - Wente Vineyards
Klik for at zoome

USA - Californien - Livermore Valley

0521253

Hayes Ranch Zinfandel - Wente Vineyards

En kraftfuld Zinfandel der giver hele spektret af smagsoplevelser. Her er tæt varm krydret og blød frugt. Dette er vinen til grillmaden hele året.

Området og producenten:
Wente blev grundlagt for mere end 125 år siden, og er det ældste familiedrevne vinfirma i Californien. I dag drives vineriet af fjerde og femte generation. Vineriet er beliggende i Livermore Valley, et førsteklasses vinområde, øst for San Francisco. Familien har altid stået for traditionelle værdier, kombineret med ny viden og deres fokus på kvalitet blev i 2011 belønnet, da det anerkendte magasin Wine Enthusiast udnævnte vineriet til American Winery of the Year.

Nogle af Wentes vinmarker er beliggende på en gammel flodbund, der er tørret ud. Her er høj koncentration af mineraler, hvilket tilfører vinene kompleksitet. Andre marker ligger på gammel sandstens jord. Fordelen ved forskellige typer jordbund er, at man kan fremstille vine på forskellige druer. Livermore Valley er beliggende tæt ved San Francisco Bay, og påvirkes kraftigt af den kølige luft, der strømmer ind om natten fra Stillehavet. Derved køles druerne ned om natten og varmes op om dagen, hvilket giver mere aromatiske druer.

Wente familien har dyrket deres egne marker siden begyndelsen i 1883, og har indført deres eget Farming for the Future program for at passe bedst muligt på deres jord. Ved at passe på jorden har både lokalsamfundet og hele planeten det bedre.

Vinen:
Denne smagsfulde Zinfandel er iblandet en anelse Barbera og Petite Sirah. Druerne er høstet fra tre forskellige marker i den nære kystregion. Gæringen er foretaget med temperaturstyring i ståltanke, og efterfølgende er vinen lagret i 20 måneder på egetræsfade. Ambitionen er, at fremstille en Zinfandel i den typiske amerikanske in your face stil med kraft, saft og blød afslutning.

I glasset:
Dyb lilla farve med ekspressiv duft af brombær, læder og lidt fad. Tæt smag med god rensende frugtsyre og modne tanniner. Der er noter af mørke røde bær, brombær og hindbær. En typisk Zinfandel med god længde i smagen.

Denne Zinfandel er velegnet til kraftige retter med masser af krydderi.

Serveres ved 16-18°C.

Pressen:
Årgang 2013
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Fin Zinfandel fra Wente imperiet med flot næse med noter af peber og ribs og en snert af stald og rund og blød mund i pleaserstil med sødmefulde jordbærnoter tilsat lidt hvid peber og kakao." (16-10-2017)

VinAvisen - 5 stjerner - "Flot rødvin - en rigtig god Zinfandel, der gerne vil have selskab af en lige så kraftig kødret. Vinen har god, bred frugt med noter af blommer og mørke bær samt en lang og lige så god eftersmag..." (Uge 6 / 2017)

Årgang 2012
VinAvisen - 5 stjerner - "Kraftig rødvin med en varm og frugtagtig smag. I smagen noter af brombær og hindbær, bløde tanniner og fint integreret fad. Lang eftersmag." (uge 42, 2015)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Ukompliceret og delikat californisk Zinfandel med pænt peberpræg og delikat underspillet sødme. Fin næse med toner af kirsebær og kakao, varm mund med præg af peber og mokka og lang eftersmag med toner af tobak og mørk chokolade. Så enkelt kan det gøres." (05-10-2015)

Den Korte Avis - 5 stjerner - "En herlig og kraftig rødvin hovedsaligt fremstillet på den amerikanske nationaldrue Zinfandel med sin karakteristiske rosinsmag. For at fuldende vinen er iblandet en smule Barbera og Petite Sirah. Fremragende til godt krydret okseragout." (23-09-2015)

Årgang 2011
AOV.dk - 5 stjerner - "Frugtrig, blommer og brombær, dejlig krydret afslutning. Mellemfyldig vin i god balance. En elegant vin der passer til de festlige lejligheder - langt de fleste vindrikkere vil kun finde glæde ved denne flotte vin." (Smagt på smagning den 4. juli 2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "En kraftig rødvin. En maskulin vin. Duften er kraftig, og smagen fyldig med diskrete fadtoner og mundrensende tanniner. Druen Zinfandel leverer kraft, og denne vin er til kraftige (kød)retter. Skænk den gerne let afkølet." (smagt ved smagning 04-07-2014)

AOV.dk - 5 stjerner / "UGENS VINDER" - "På Alt om vin har vi smagt denne vin i tidligere årgange. En virkelig fuldblods amerikansk Zinfandel, med masser af solskin, fad og alkoholsødme. En vin der virker til det meste." (10-04-2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "En aromatisk rødvin med modne kirsebær og chokolade i duften og med fyldig, stor, blød og frugtrig smag med noter af modne brombær. En herlig vin, som mange vil kunne lide." (Uge 15 / 2014)

Den Korte Avis - 6 stjerner - "Druesorten Zinfandel betragtes som USA’s nationaldrue, og denne udgave er rig på en blanding af kirsebær og cigarkassetræ. Samtidig har den en typisk rosinsødme, som de fleste vinnydere sætter stor pris på." (12-03-2014)

Årgang 2010
Dagens.dk - 5 stjerner (20-03-2013)

FINANS
BUREAUET - 5 stjerner - "Mellemfyldig sødmefuld californisk Zinfandel med bløde tanniner og toner af brombær, vanilje og peber..." (19-03-2013)

Årgang 2009
AOV.dk - 6 stjerner - "Lækker ren, indsmigrende og imødekommende frugt i duft og smag, blommer og ribs. Let behageligt strejf af krydderi. Vinen er i flot balance, og har en god syre der gør den velegnet til mad. Charmerende og bredt anvendelig til mad, eksempelvis kylling, lam, svinekød, grillmad. Perfekt buffetvin." (01-02-2012)

Ekstra Bladet - 5 stjerner - "Rigtig lækker vin med en god krydret smag. Velintegreret hvor frugten, fadet og alkohol harmonerer. Til prisen virkelig et godt køb." (06-01-2012)

Årgang 2008
Penge & Privatøkonomi - Vurdering - 134,00 kr. (Maj 2011)

Årgang 2007
VinAvisen - 5 stjerner (Uge 19 / 2010) 

Log venligst ind for at købe varen

Finansbu. Finansbu.
VinAvisen VinAvisen

Smagsbarometer

Karakter

2
Sød Tør

Fylde

3
Kraftig Let
Varenummer: 0521253
Årgang: 2013
Varetype: Rødvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 14.5 %
Leveres i: Kolli med 12 stk.
Land: USA
Område: Californien, Livermore Valley
Druer: Zinfandel, Barbera, Petite Sirah
Skruelåg: Ja

 

Navigation

 
 

OSKAR DAVIDSEN

Oskar Davidsen & Co. er en selvstændig division i Taster Wine koncernen – Danmarks største privatejede og uafhængige vin og spirtusvirksomhed. Vin, hedvin og spiritus er vores forretningsområde – på dette felt er vi eksperter. Med et bagland af erfarne indkøbere og samarbejde med topproducenter og mellemhandlere gennem "en menneskealder", har vi de vin og spiritusprodukter, den kræsne indkøber kræver. Vores sortiment er stort og eksklusivt - og kun forbeholdt hoteller, restauranter og cateringvirksomheder. Vores erfarne salgsstyrke på 7 mand servicerer kunder over hele Danmark. Vi har eget, topmoderne tanklager og tapperi. Ud over en stor grad af fleksibilitet giver det vores kunder mulighed for f.eks. at få deres helt egen vin, etiket m.v. Vi kan tappe på store 20 liters boxe – perfekt til “Husets Vin” – og kan levere færdige tappeanlæg m.v. Vi er i dag leverandør til mange af de største hotelkæder, top-restauranter m.v. – det er vores kvalitetsstempel og din garanti.