Webshop log ind

 

Vinsøger

(min - max) Fylde

LetKraftig

Alkohol (%)

800

Indhold (cl.)

10002

 
 
 
Legende
Klik for at zoome

Frankrig - Bordeaux

0111143

Legende "R", Bordeaux Rouge, DBR (Lafite)

En herlig saftig Bordeaux fra folkene bag Château Lafite-Rothschild. Baseret på en traditionel drueblanding i Bordeaux fremstår vinen med elegance, stil og blød frugt.

Området og producenten:
Chatêau Lafite Rothschild er i dag et af de bedste producenter i verden. Når de sætter deres gode navn på en vin er det fordi kvaliteten er i top.

Les Domaines Barons de Rothschild ejer i dag Château Lafite Rothschild, der ved Médoc-Klassificationen i 1855 blev placeret i 1. Cru. Slottet blev i 1868 købt af  Baron James de Rothschild og en ny æra i slottets historie begyndte. Château Lafite Rothschild er stadig i Rothschild-familiens eje.

Vinen:
Denne vin er sammensat efter klassiske Bordeaux forskrifter. Fordelen ved at fremstille vin i Bordeaux er at man kan bruge forskellige mængder af de enkelte druer, alt efter hvad der er mest vellykket i den enkelte årgang. Denne vin er blandet med mest Cabernet Sauvignon, tilsat mindre mængder af regionens andre noble druesorter: Merlot, Cabernet Franc og Petit Verdot. En stor del af mosten lagres i 9 måneder på franske egetræsfadem for at tilføre vinen mere kompleksitet.

I glasset:
Dyb lilla farve med en charmerende duft af solbær, kirsebær og lidt toastede noter fra fadlagringen. Smagen er fyldig og struktureret med gode bløde tanniner og en frugtdomineret afslutning af smagen.

En glimrende ledsager til oksekød, lam og milde oste.

Serveringstemperatur 16-18°C.

Pressen:
Årgang 2015
VinAvisen - 5 stjerner - "En klassisk rød Bordeaux - og en god en af slagsen. Den har den helt rigtige balance mellem moden frugt og tanniner og en lang eftersmag med noter af lakrids. Og så er man tilbage i de gode, gamle dage, hvor rødvine fra Bordeaux indeholdt behagelige 12,5% alkohol. Det er en vin, der egner sig til en lang række forskellige retter - lige fra lette kødretter og fjerkræ til milde oste." (Uge 48 / 2016)

Årgang 2014
Vinbladet - 87 point - "Frisk, let grøn solbærduft med strejf fra fad. Rank struktur, frisk med middel fylde og en eftersmag med friske solbær og strejf fra fad." (26-05-2016)

Årgang 2012
Ekstra Bladet - 5 stjerner - "Rothschild familien laver meget vin og ikke kun i den dyre ende. Denne er et godt eksempel på en af deres basisvine som fungerer ganske flot. Støvet let grønne toner. Saftig vin med solbær, bagte krydderier og vanilje. Fadpræget vin. Bløde tanniner." (05-04-2016)

Årgang 2011
VinAvisen - 5 stjerner - "En vellavet Bordeaux-rødvin med traditionel tørhed, men også med frugt og en lille druesødme. Dertil fint integreret fadsmag." (Uge 46 / 2014)

Årgang 2010
FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Blød og utroligt vellavet Bordeaux fra årgang 2010 med stor frugtfylde og diskret præg af eg og toast. Virkelig vellavet." (31-08-2012)

VinAvisen - 5 stjerner - "Denne rødvin har en inviterende duft og en lækker, fint krydret Bordeaux-smag. Plask den gerne over i en karaffel et par timer før måltidet. Så bliver den ekstra lækker." (Uge 30 / 2012)

BT - 5 stjerner - "Flot, rund og medium kraftig rødvin, med god tannin i saftig, lang smag af lidt krydderurter, modne solbær, mørke kirsebær, vaniljestrejf og lidt mørk toast." (12-05-2012)

AOV.dk - "Ugens vinder" (Uge 20 / 2012)

Årgang 2009
Den Franske Lilje 2011

Log venligst ind for at købe varen

Smagsbarometer

Karakter

1
Sød Tør

Fylde

3
Kraftig Let
Varenummer: 0111143
Årgang: 2016
Varetype: Rødvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 12.5 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Frankrig
Område: Bordeaux,
Druer: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc

 

Navigation

 
 

OSKAR DAVIDSEN

Oskar Davidsen & Co. er en selvstændig division i Taster Wine koncernen – Danmarks største privatejede og uafhængige vin og spirtusvirksomhed. Vin, hedvin og spiritus er vores forretningsområde – på dette felt er vi eksperter. Med et bagland af erfarne indkøbere og samarbejde med topproducenter og mellemhandlere gennem "en menneskealder", har vi de vin og spiritusprodukter, den kræsne indkøber kræver. Vores sortiment er stort og eksklusivt - og kun forbeholdt hoteller, restauranter og cateringvirksomheder. Vores erfarne salgsstyrke på 7 mand servicerer kunder over hele Danmark. Vi har eget, topmoderne tanklager og tapperi. Ud over en stor grad af fleksibilitet giver det vores kunder mulighed for f.eks. at få deres helt egen vin, etiket m.v. Vi kan tappe på store 20 liters boxe – perfekt til “Husets Vin” – og kan levere færdige tappeanlæg m.v. Vi er i dag leverandør til mange af de største hotelkæder, top-restauranter m.v. – det er vores kvalitetsstempel og din garanti.