Webshop log ind

 

Vinsøger

(min - max) Fylde

LetKraftig

Alkohol (%)

800

Indhold (cl.)

10002

 
 
 
Nero d''Arcole Merlot DOC
Klik for at zoome

Italien - Veneto

0521215

Nero d''Arcole Merlot DOC

Et unikum af en vin! Fremstillet efter samme forskrifter som Amarone blot på Merlot-druen. Intensitet, kraft og blød frugt går her op i en højere enhed.

Området og producenten:
Arcole distriktet er beliggende i Veneto provinsen, hvor vi også finder Valpolicella distriktet med deres Amarone. Arcole dækker 300 km2, hvor jordbunden er meget sandet, og giver god dræning. Området får vand fra Adige floden, der løber gennem distriktet. Det er et meget moderne område, der først fik sin DOC i 2000, men der er vidnesbyrd om vinproduktion, der går 2000 år tilbage i tiden. Klimaet i området er kontinentalt med varme somre og fugtige vintre. Stabiliteten i klimaet er med til, at sikre en høj kvalitet i vinen hvert år. Området er beplantet med en bred vifte af både lokale og internationale druesorter.

Bixio-familien er 5. generations vinmagere. I Arcole området ejer de Azienda Agricole Desmontà. Familien har altid været meget innovative, og var de første til, at lancere en Merlot Arcole Riserva DOC. Seneste skud på udviklingsstammen er Nero d'Arcole DOC, der fremstilles på områdets klassiske appassimento metode. Den samme metode som bruges til fremstilling af Amarone, hvor druerne tørres inden presning. Vingården er beliggende i dalen med 30 hektar vindruemarker.

Vinen:
Nero dArcole fremstilles hovedsageligt på Merlot tilsat 10% Cabernet Sauvignon og 10% andre druer. Idéen med denne vin er at fremstille en vin på samme måde som Amarone blot på nogle andre druer. Merlot-druen er særdeles egnet til dette med sit naturlige høje sukkerindhold og bløde aromatiske stil. Cabernet Sauvignon-druen tilføjes for at få mere intensitet og nerve i vinene. Druerne selekteres i hånden, og lægges til tørre i 40 dage inden den alkoholiske gæring. Gæringen foregår med temperaturkontrol over 15 dage. Derefter lagres vinen i 9 måneder på egetræsfade og sidenhen 3 måneder på ståltanke inden aftapning på vingården.

I glasset:
Det første der rammer ind fra vinens bouquet, er noter af kirsebær, chokolade og lidt krydrede kaffetoner. Den mørkerøde vin smager balanceret med stor frugtintensitet og modne tanniner, der giver et godt bid. Flot modenhed giver en lang koncentreret eftersmag.

En ideel ledsager til grillet kød, vildt og modne oste.

Serveres ved 16-18ºC.

Pressen:
Årgang 2012
FINANSBUREAUET - 6 stjerner / "TESTVINDER" - "Det var en særdeles charmerende norditaliener som løb med sejren i denne uges test hos FinansBureauet... Det er en ganske usædvanlig vin - Merlot domineret og fremstillet efter Amarone princippet med tørrede druer. Og selv om den ikke narrer nogen til at tro at det er en ægte Amarone (hvilket formentlig heller ikke har været ambitionen), så holder vinen hele vejen igennem. Superlækker vin med et brag af en næse med righoldige mængder kirsebær og ribs tilsat et skvæt Amaretto og særdeles opulent og fyldig rosinintensiv mund med kirsebærsødme, friske mandler og balsamico i skøn forening." (07-11-2016)

AOV.dk - 6 stjerner - "Mørk frugt, chokolade og kamfer. Lækker moden frugt der bakkes op af en livgivende frugtsyre. Cremet og solmoden og ganske potent vin. Prøv den gerne til et stykke rødt oksekød." (Oktober 2016)

VinAvisen - 5 stjerner - "Den er varm og sød - kom bare an(d), efterår og juleand. En fire år gammel rødvin, fyldig, moden og med fint integrerede fadnoter..." (Uge 36 / 2016)

Årgang 2011
Politiken - 5 vinglas - "Kraftig, blød og sødmefuld vin med meget fuldmodne frugttoner og alkohol, der mærkes...den klarer fedt, sukker og kraft med bravur." (20-12-2015)

Penge & Privatøkonomi - "Desmonta er noget så usædvanligt som en Amarone look-a-like lavet overvejende på Merlot-druen. Den kommer fra Arcole, der ligger syd for Amarone-området Valpolicella, og helt i stil med forbilledet tørres druerne 40 dage inden gæringen, hvorefter vinen lagrer ni måneder på egetræsfade. Resultatet er en potent julevin, der med sine 15 procent alkohol og markante sødme snildt klarer både fed sovs, brune kartofler og rødkål." (december nr. 2015)

VinAvisen - 5 stjerner - "Dette er en af Skjold Burnes julevine - en flot og fyldig rødvin med dejlig frugt og charmerende sødme. En lækker sag. Vinen kommer fra et område i den italienske provins Veneto og er fremstillet efter samme principper som Amarone. I smagen kirsebær, chokolade og kaffe. 15%, men ingen spritkant." (Uge 45 / 2015)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Norditaliensk Amarone wannabe lavet på Bordeaux druer med imponerende volumen, høj densitet og en sødme som sætter den på forbudslisten hos enhver diabetiker. Kirsebær og ribs i næsen og intensiv sødmefuld mund med silkebløde tanniner og lang krydret eftersmag. En ægte italiensk storcharmør." (15-09-2014)

AOV.dk - 6 stjerner - "Mørke modne blå- og kirsebær, kamfer, sødmefuld frugt der holdes oppe af en flot syre. Ristede fadnoter, mokka, chokolade, let urtet strejf. Oversøisk i stilen med cremet sødmefuld fylde." (07-09-2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "Den kunne godt med sin store intensitet, fylde og pikante druesødme minde lidt om en Amarone. Det er en stor og flot rødvin med noter af mørke rosiner i duften og med en lang og blød smag." (Uge 36 / 2014)

Den Korte Avis - 6 stjerner - "Denne kraftbørge af en vin er fremstillet på Merlot-druer, som før gæringsprocessen har ligget til tørring i 40 dage...Farven er dyb rød og den bløde eftersmag er lang." (27-08-2014) 

Smag og Behag - 5 stjerner - "Frugtig næse med fuldmodne bær, skovbund og cedertræ. I munden er det sødmefuld lakrids, blommer og kirsebær, der træder frem. Den har en dejlig blød mundfylde. Fuldmoden saftig med god krop. Forholdsvis effektiv alkoholprocent på 15, der brænder behageligt i slutningen – god længde. Vi skal have den til gryderetter og oksekød med kraftigt tilbehør." (september nr. - 2014)

Årgang 2009
FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Utrolig spændende norditaliensk Merlot domineret vin med stor koncentration og fylde. Kirsebær og kaffe i næsen, peber og mørk chokolade i munden og lang krydret eftersmag." (26-08-2013)

Information - 5 stjerner - "...skabt på let tørrede merlot-druer og ved hjælp af kyndig og nænsom fadlagring, har både karakter og råstyrke. Det er en kraftig sag, der kan holde til de lunefulde sider af dansk sommer." (06-07-2013)

VinAvisen - 5 stjerner - "Nero d'Arcole er en appellation i den italienske Veneto-region, og herfra kommer denne flotte rødvin, der er lavet på samme måde som Amarone, men på "forkerte" druer, først og fremmest Merlot. Den har en intens frugtsmag og 15% alkohol, men virker ikke på nogen måde sprittet. En nydelse." (Uge 26 / 2013)

Decanter World Wine Awards 2012
- Sølvmedalje
Mundus Vini - Sølvmedalje (september 2012)

Årgang 2008
Ekstra Bladet - 5 stjerner (03-09-2011)
Morgenavisen Jyllands-Posten - 5 stjerner (26-08-2011)
VinAvisen
 - 5 stjerner (Uge 33 / 2011)
Midtjyske Medier - 6 stjerner(17-08-2011)
AOV.dk - 6 stjerner (01-12-2011) Bestseller2017
5bestsellere2017

Log venligst ind for at købe varen

Finansbu. Finansbu.
Finansbu. Finansbu.
AOV.dk AOV.dk
VinAvisen VinAvisen

Smagsbarometer

Karakter

2
Sød Tør

Fylde

4
Kraftig Let
Varenummer: 0521215
Årgang: 2012
Varetype: Rødvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 15 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Italien
Område: Veneto,
Druer: Merlot, Cabernet Sauvignon, m. fl.

 

Navigation

 
 

OSKAR DAVIDSEN

Oskar Davidsen & Co. er en selvstændig division i Taster Wine koncernen – Danmarks største privatejede og uafhængige vin og spirtusvirksomhed. Vin, hedvin og spiritus er vores forretningsområde – på dette felt er vi eksperter. Med et bagland af erfarne indkøbere og samarbejde med topproducenter og mellemhandlere gennem "en menneskealder", har vi de vin og spiritusprodukter, den kræsne indkøber kræver. Vores sortiment er stort og eksklusivt - og kun forbeholdt hoteller, restauranter og cateringvirksomheder. Vores erfarne salgsstyrke på 7 mand servicerer kunder over hele Danmark. Vi har eget, topmoderne tanklager og tapperi. Ud over en stor grad af fleksibilitet giver det vores kunder mulighed for f.eks. at få deres helt egen vin, etiket m.v. Vi kan tappe på store 20 liters boxe – perfekt til “Husets Vin” – og kan levere færdige tappeanlæg m.v. Vi er i dag leverandør til mange af de største hotelkæder, top-restauranter m.v. – det er vores kvalitetsstempel og din garanti.