Webshop log ind

 

Vinsøger

(min - max) Fylde

LetKraftig

Alkohol (%)

800

Indhold (cl.)

10002

 
 
 
Viña Tarapacá, Cabernet Sauvignon
Klik for at zoome

Chile - Central Valley

0521101

Viña Tarapacá, Cabernet Sauvignon

En flot balanceret Cabernet Sauvignon fra Chile. Dette er vinen som passer bredt til en buffet, eller til en god middag med mange gæster.

Området og producenten:
Viña Tarapacá er et af de ældste vinerier i Chile. De plantede deres første marker tilbage i 1874 i bunden af Maipo Valley. Her var de med til at starte Chiles vinindustri.

I 1992 blev Viña Tarapacá opkøbt af Fosfores Group hvis plan var at skabe vine på højt niveau tilpasset den stigende forbrugerinteresse. Det første man gjorde var at opkøbe "El Rosario de Naltagua", en stor gård centralt beliggende i Maipo Valley. Her opbyggede man faciliteter med fuld kontrol over hele produktionsprocessen. Denne vingård ligger i dag i et smørhul omgivet af de smukkeste vinmarker. Man har i dag tilplantet hele 850 hektar.

Maipo Valley er omkranset af Andesbjergene på den ene side og Maipo floden på den anden side. Mikroklimaet i dalen er helt unikt. Dels har man mulighed for at vande markerne med smeltevandet fra Andes-bjergene, og samtidig ligger man så man får den kølige brise fra kysten. Desuden har man 4 klart definerede årstider, med stor temperaturforskel mellem nat og dag i sommerperioden. Dette er med til at skabe grobund for sunde modne druer med komplekse aromaer og god balance mellem syre og sødme.

Vinen:
Viña Tarapacá, Cabernet Sauvignon, er produceret udelukkende på Cabernet Sauvignon druer, høstet i Central Valley der ligger umiddelbart syd for hovedstaden Santiago.

Druerne høstes på maskine i nattens kølighed, dette for at bevare den friske frugt i vinen. Gæringen foregår i temperaturkontrollerede rustfri ståltank ved 25-28°C for at beholde den friske frugt i vinen. 40% af vinen lagres efterfølgende på egetræ for at give vinen smag og kompleksitet. Vinen filtreres nænsomt inden aftapning og hviler efterfølgende 4 måneder på flaske inden den frigives til salg.

I glasset:
Vina Tarapaca Cabernet Sauvignon er dyb rubinrød i glasset med en duft af modne solbær og kirsebær samt noter af mynte, tobak og krydderier såsom sort peber og vanilje Vinen er medium fyldig med en blød smag med god tæt frugt og modne tanniner. Vinen afsluttes af en kraftfuld eftersmag.

En god ledsager til de fleste kødretter, især oksekød, krydrede pastaretter og oste.

Serveringstemperatur 16-18°C.

Pressen:
Årgang 2013
VinAvisen - 5 stjerner - "En rigtig god rødvin med god frugt, blød syre og en lille sødme. Glimrende hverdags-vin." (Uge 5 / 2015)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Ligefrem og uforfalsket oversøisk Cabernet Sauvignon med håndværket i orden. Mørk chokolade og solbær i næsen, varm og voluminøs mund med pæn sødme og fyldige kaffe og tobaknoter tilsat lidt kirsebærsten..." (19-01-2015)

Årgang 2012
VinAvisen - 5 stjerner - "En rødvin, der hænger fint sammen. Den har god frugtfylde, noter af solbær og brombær og flotte tanniner." (Uge 41 / 2013)

Årgang 2011
VinAvisen - 5 stjerner - "En dejlig rødvin med en duft af tobak og te og en fyldig smag af solmoden aromatisk frugt og en anelse sødme til slut. Det er en ukompliceret vin, sommange vil kunne lide. Køb den nu til den store sommerfest..." (Uge 9 / 2013)
Bestseller

Log venligst ind for at købe varen

Smagsbarometer

Karakter

1
Sød Tør

Fylde

4
Kraftig Let
Varenummer: 0521101
Årgang: 2016
Varetype: Rødvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 13 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Chile
Område: Central Valley,
Druer: Cabernet Sauvignon
Skruelåg: Ja

 

Navigation

 
 

OSKAR DAVIDSEN

Oskar Davidsen & Co. er en selvstændig division i Taster Wine koncernen – Danmarks største privatejede og uafhængige vin og spirtusvirksomhed. Vin, hedvin og spiritus er vores forretningsområde – på dette felt er vi eksperter. Med et bagland af erfarne indkøbere og samarbejde med topproducenter og mellemhandlere gennem "en menneskealder", har vi de vin og spiritusprodukter, den kræsne indkøber kræver. Vores sortiment er stort og eksklusivt - og kun forbeholdt hoteller, restauranter og cateringvirksomheder. Vores erfarne salgsstyrke på 7 mand servicerer kunder over hele Danmark. Vi har eget, topmoderne tanklager og tapperi. Ud over en stor grad af fleksibilitet giver det vores kunder mulighed for f.eks. at få deres helt egen vin, etiket m.v. Vi kan tappe på store 20 liters boxe – perfekt til “Husets Vin” – og kan levere færdige tappeanlæg m.v. Vi er i dag leverandør til mange af de største hotelkæder, top-restauranter m.v. – det er vores kvalitetsstempel og din garanti.