Webshop log ind

 

Vinsøger

(min - max) Fylde

LetKraftig

Alkohol (%)

800

Indhold (cl.)

10002

 
 
 
Viña Tarapacá, Carmenère
Klik for at zoome

Chile - Central Valley

0521105

Viña Tarapacá, Carmenère

Carmenere er national-druen i Chile, kun her opnår den perfekt modenhed. Man opnår her en vin der minder meget om Merlot, dog med en lidt mere krydret profil i smagen.

Området og producenten:
Viña Tarapacá er et af de ældste vinerier i Chile. De plantede deres første marker tilbage i 1874 i bunden af Maipo Valley. Her var de med til at starte Chiles vinindustri. I 1992 blev Viña Tarapacá opkøbt af Fosfores Group hvis plan var at skabe vine på højt niveau tilpasset den stigende forbrugerinteresse. Det første man gjorde var at opkøbe "El Rosario de Naltagua", en stor gård centralt beliggende i Maipo Valley. Her opbyggede man faciliteter med fuld kontrol over hele produktionsprocessen. Denne vingård ligger i dag i et smørhul omgivet af de smukkeste vinmarker. Man har i dag tilplantet hele 850 hektar.

Maipo Valley er omkranset af Andesbjergene på den ene side og Maipo floden på den anden side. Mikroklimaet i dalen er helt unikt. Dels har man mulighed for at vande markerne med smeltevandet fra Andes-bjergene, og samtidig ligger man så man får den kølige brise fra kysten. Desuden har man 4 klart definerede årstider, med stor temperaturforskel mellem nat og dag i sommerperioden. Dette er med til at skabe grobund for sunde modne druer med komplekse aromaer og god balance mellem syre og sødme.

Vinen:
Indtil midten af 1990'erne blev Carmenere behandlet som Merlot, men et besøg fra Frankrig ledte Chile på rette vej. Efter DNA analyser blev det fastslået at Carmenere voksede i stor stil. Carmenere giver vine der minder om Merlot, dog med lidt mere krydderi og syre. Vina Tarapaca har fra starten været foregangsmaænd for Carmenere-druens udbredelse og regnes i dag for en af de bedste producenter af denne specielle drue.

Carmenere-druerne høstes i hånden i slutningen af april måned, først her har de opnået den perfekte modenhed. Gæringen foregår på ståltank for at bibeholde druens frugt og karakter. Efterfølgende lagres en del af mosten på egetræ for yderligere kompleksitet i den endelige vin. Sidst bliver vinen stabiliseret og filtreret nænsomt inden aftapningen.

I glasset:
Vina Tarapaca Carmenere er intens rød i farven med en duft af modne bær og lidt peber. Der anes også lidt hvid chokolade og friske krydderurter. Smagen er fyldig med en let krydret kant. En vel balanceret vin med godt bid i eftersmagen.

Denne vin egner sig fortrinligt til lidt krydrede retter, pastaretter med krydderi og modne oste.

Serveringstemperatur 16-18ºC.

Pressen:
Årgang 2014
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Krydret mellemfyldig chilensk Carmenère med masser af varm frugt pakket ind i sødmefulde rosinnoter og med en pæn lang eftersmag med noter af røg og peber." (28-09-2015)

Årgang 2013
VinAvisen - 5 stjerner - "Vellavet, fyldig rødvin med god frugt, bløde tanniner, fin krydring, tilpas syre." (Uge 21 / 2014)

Årgang 2011
VinAvisen - 5 stjerner - "Krydret rødvin med god og varmfrugtfylde. Dertil en dejlig syre og en lang eftersmag." (Uge 42 / 2012)
Bestseller
Log venligst ind for at købe varen

Smagsbarometer

Karakter

1
Sød Tør

Fylde

4
Kraftig Let
Varenummer: 0521105
Årgang: 2015
Varetype: Rødvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 13 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Chile
Område: Central Valley,
Druer: Carmenère
Skruelåg: Ja

 

Navigation

 
 

OSKAR DAVIDSEN

Oskar Davidsen & Co. er en selvstændig division i Taster Wine koncernen – Danmarks største privatejede og uafhængige vin og spirtusvirksomhed. Vin, hedvin og spiritus er vores forretningsområde – på dette felt er vi eksperter. Med et bagland af erfarne indkøbere og samarbejde med topproducenter og mellemhandlere gennem "en menneskealder", har vi de vin og spiritusprodukter, den kræsne indkøber kræver. Vores sortiment er stort og eksklusivt - og kun forbeholdt hoteller, restauranter og cateringvirksomheder. Vores erfarne salgsstyrke på 7 mand servicerer kunder over hele Danmark. Vi har eget, topmoderne tanklager og tapperi. Ud over en stor grad af fleksibilitet giver det vores kunder mulighed for f.eks. at få deres helt egen vin, etiket m.v. Vi kan tappe på store 20 liters boxe – perfekt til “Husets Vin” – og kan levere færdige tappeanlæg m.v. Vi er i dag leverandør til mange af de største hotelkæder, top-restauranter m.v. – det er vores kvalitetsstempel og din garanti.