Webshop log ind

 

Vinsøger

(min - max) Fylde

LetKraftig

Alkohol (%)

800

Indhold (cl.)

10002

 
 
 
Viña Tarapacá, Reserva, Cabernet Sauvignon
Klik for at zoome

Chile - Central Valley - Maipo

0521107

Viña Tarapacá, Reserva, Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon er en kraftfuld drue og er i Chile blandt de mest plantede røde druer. Druen giver vine med god tæthed og kraftfuld frugt.

Området og producenten:
Viña Tarapacá er et af de ældste vinerier i Chile. De plantede deres første marker tilbage i 1874 i bunden af Maipo Valley. Her var de med til at starte Chiles vinindustri.

I 1992 blev Viña Tarapacá opkøbt af Fosfores Group hvis plan var at skabe vine på højt niveau tilpasset den stigende forbrugerinteresse. Det første man gjorde var at opkøbe "El Rosario de Naltagua", en stor gård centralt beliggende i Maipo Valley. Her opbyggede man faciliteter med fuld kontrol over hele produktionsprocessen. Denne vingård ligger i dag i et smørhul omgivet af de smukkeste vinmarker. Man har i dag tilplantet hele 850 hektar.

Maipo Valley er omkranset af Andesbjergene på den ene side og Maipo floden på den anden side. Mikroklimaet i dalen er helt unikt. Dels har man mulighed for at vande markerne med smeltevandet fra Andesbjergene, og samtidig ligger man, så man får den kølige brise fra kysten. Desuden har man 4 klart definerede årstider, med stor temperaturforskel mellem nat og dag i sommerperioden. Dette er med til at skabe grobund for sunde modne druer med komplekse aromaer og god balance mellem syre og sødme.

Vinen:
Viña Tarapacá, Reserva Cabernet Sauvignon, er produceret udelukkende på Cabernet Sauvignon druer, høstet i Maipo-dalen, der ligger umiddelbart syd for hovedstaden Santiago.

Druerne høstes sidst i marts, dels med maskine og på nogle marker i hånden. Gæringen foregår i temperaturkontrollerede rustfri ståltanke ved 28-30°C. Vinen lagres efterfølgende 6 måneder på små franske og amerikanske egetræsfade, for at give vinen flere smagsnuancer og kompleksitet. Vinen filtreres nænsomt inden aftapning og hviler efterfølgende 4 måneder på flaske inden den frigives til salg.

I glasset:
Vina Tarapaca Cabernet Sauvignon er dyb rubinrød i glasset med en duft af modne solbær og hindbær samt noter af mynte, tobak og krydderier såsom sort peber og vanilje Vinen er medium fyldig med en blød smag med god tæt frugt og modne tanniner. Vinen afsluttes af en kraftfuld eftersmag.

En god ledsager til de flestekødretter, især oksekød, krydrede pastaretter og oste.

Serveringstemperatur 16-18°C.

Pressen:
Årgang 2015
VinAvisen - 5 stjerner - "...glimrende rødvin med et lækkert billede af Cabernet-druen - god frugtfylde, bløde tanniner og noter af solbær og blåbær. Lang eftersmag." (Uge 12 / 2017)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Klassisk oversøisk Cabernet Sauvignon i mellemfyldig stil med solbær dominans i både næse og mund tilsat cremede noter af kirsebærlikør, ristede pinjekerner og vanilje og med pæn lang peberintensiv eftersmag." (13-03-2017)

Årgang 2014
Winelab.dk - 5 stjerner - "Æterisk og ren duft med solbær i en frisk moden krydret stil. Lidt træ i kanten. Smagen er frisk med en god fylde og en moden og frisk frugt plus noget vanilje, brombær og solbær. Overraskende højt trav i denne prisklasse! Det er et flot eksempel på harmonisk Cabernet Sauvignon fra lidt lunere himmelstrøg." (07-09-2016)

VinAvisen - 5 stjerner - "En helt igennem harmonisk rødvin med en ren Cabernet-duft og smag af solbær - og ikke så meget andet. Men det gør ikke noget, for det er netop enkeltheden og den rene frugtsmag, der gør denne vin meget lækker." (Uge 33 / 2016) 

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Ukompliceret chilensk Cabernet Sauvignon med solbærrom og peber i næsen og fast mund med godt peberattack og pæne mængder ristede nødder, tobak og fad..." (01-08-2016)

Årgang 2013
VinAvisen - 5 stjerner - "En meget flot rødvin med et lækkert og komplekst billede af druen Cabernet Sauvignon. Dejlig, blød frugt, lang eftersmag...de chilenere kan noget." (Uge 8 / 2015) 

Årgang 2012
VinAvisen - 5 stjerner - "Solbær, blåbær, jordsmag...en klassisk Cabernet-rødvin...Glimrende madvin til mange (kød)retter." (Uge 5 / 2014)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Delikat mellemfyldig solbærintensiv Cabernet Sauvignon med bløde tanniner og toner af peber og lakrids i den lange eftersmag. Fin value for money." (06-01-2014)

Log venligst ind for at købe varen

Smagsbarometer

Karakter

2
Sød Tør

Fylde

4
Kraftig Let
Varenummer: 0521107
Årgang: 2016
Varetype: Rødvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 13 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: Chile
Område: Central Valley, Maipo
Druer: Cabernet Sauvignon

 

Navigation

 
 

OSKAR DAVIDSEN

Oskar Davidsen & Co. er en selvstændig division i Taster Wine koncernen – Danmarks største privatejede og uafhængige vin og spirtusvirksomhed. Vin, hedvin og spiritus er vores forretningsområde – på dette felt er vi eksperter. Med et bagland af erfarne indkøbere og samarbejde med topproducenter og mellemhandlere gennem "en menneskealder", har vi de vin og spiritusprodukter, den kræsne indkøber kræver. Vores sortiment er stort og eksklusivt - og kun forbeholdt hoteller, restauranter og cateringvirksomheder. Vores erfarne salgsstyrke på 7 mand servicerer kunder over hele Danmark. Vi har eget, topmoderne tanklager og tapperi. Ud over en stor grad af fleksibilitet giver det vores kunder mulighed for f.eks. at få deres helt egen vin, etiket m.v. Vi kan tappe på store 20 liters boxe – perfekt til “Husets Vin” – og kan levere færdige tappeanlæg m.v. Vi er i dag leverandør til mange af de største hotelkæder, top-restauranter m.v. – det er vores kvalitetsstempel og din garanti.