Webshop log ind

 

Vinsøger

(min - max) Fylde

LetKraftig

Alkohol (%)

800

Indhold (cl.)

10002

 
 
 
Wente Vineyards, Morning Fog, Chardonnay
Klik for at zoome

USA - Californien - Livermore Valley

0621103

Wente Vineyards, Morning Fog, Chardonnay

En topklasse Chardonnay fra de bedste parceller af Wentes vinmarker. Stor kompleksitet og perfekt balance fra fadlagringen giver en vin i stil med god hvid Bourgogne.

Området og producenten:
Grundlagt for mere end 125 år siden, er Wente det ældste familiedrevne vinfirma i Californien. I dag drives vineriet af fjerde og femte generation. Vineriet er beliggende i Livermore Valley, lige øst for San Francisco. I hvad der regnes som et første klasses vinområde. Familien har altid stået for traditionelle værdier, kombineret med ny viden og deres fokus på kvalitet blev i 2011 belønnet, da det anerkendte magasin Wine Enthusiast udnævnte vineriet til American Winery of the Year.

Wentes vinmarker er beliggende på gammel flodbund, der er tørret ud. Her er der høj koncentration af mineraler, hvilket tilfører vinene kompleksitet. Man har også marker der ligger på gammel sandstens jord. Fordelen ved forskellige typer jordbund, er at man kan fremstille vine på forskellige druer. Livermore Valley er beliggende tæt ved San Francisco bay og påvirkes kraftigt af den kølige luft der strømmer ind om natten herfra. Derved køles druerne ned og varmes op om dagen. Perfekt til at dyrke gode druer.

Wente familien har dyrket deres egne marker siden begyndelsen i 1883 og har indført deres eget Farming for the Future program for at passe bedst muligt på deres jord. Ved at passe på jorden, har båede lokalsamfundet og hele planeten det bedre.

Vinen:
Om sommeren presser vinden store tågebanker ind fra havet gennem San Francisco bugten. Denne tåge danner et unikt maritimt klima i Livermore Valley hvor markerne køles af denne tåge. Dette klima er perfekt til at fremelske balancerede vine. Druerne til denne vin kommer fra Livermore Valley og en anelse fra Arroyo Seco i Monterey. Alle druer kommer fra Wentes egne vinmarker. 50 % af vinen gæres på franske egetræsfade og lagres herefter sur lie, på bundfaldet. Den anden del lagres på ståltanke for at bevare druernes friske frugt karakter.

I glasset:
Flot klar i glasset med ekspressiv duft af abrikos, vanille og citrus frugt. Smagen er fyldig med toner fra fadlagringen og fed cremet struktur. Igen noter fra abrikos, ananas og citrus. Enorm klar og frisk i stilen.

En fremragende ledsager til kraftfulde fiskeretter, lyst kød og stærke oste.

Serveres ved 8-10°C.

Pressen:
Årgang 2016
Decanter - 92 point / Highly recommended

Årgang 2015
Mundus Vini 2017 International Wine Awards - Double-Gold and Best Overall White Wine 

Winelab.dk - 5 stjerner - "Frisk citrusfrugt i samspil med brunet smør. Elegant og delikat duft med et markant mindre fadpræg end forrige årgang - og det klæder vinen. God og cremet tekstur. Smagen har fadpræg, gul blomme og lidt smør. Flot fadlagret californisk Chardonnay." (09-03-2017)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner / "TESTVINDER" - "...Vinen er en gammel kending, som de sidste 5 årgange i træk har formået at stryge til tops i en test hos FinansBureauet. Og den er og forbliver, efter undertegnedes vurdering, det bedste hvidvinskøb til prisen herhjemme. En lækker kølig og sofistikeret californisk Chardonnay, der på alle andre måder end prisen minder om en stor hvid Bourgogne. Forrygende floral næse med en snert af fersken, vanilje og citrus og silkeblød smørcremet mund med underspillede noter af eksotiske frugter tilsat strejf af ristede svampe og nødder pakket ind i let fadpræg. Fantastisk vin..." (06-03-2017)

Årgang 2014
VinAvisen - 5 stjerner - "Morning Fog (morgen tåge) henviser til den tåge, der om morgenen ruller ind over vinhusets marker fra San Francisco-bugten. Om det er tågen, der gør det - eller udelukkende en dygtig vinmager - er ikke godt at vide, men det er i hvert fald en ualmindelig lækker hvidvin med duft af mango og kærlighedsfrugt og en fyldig nærmest cremet smag af moden frugt. Den vil være fin til vindrikkerne anden juledag, hvor der traditionelt bydes på fiskeretter af enhver art. Men prøv den også til en ekstra god kyllingeret." (Uge 48 / 2016)

Den Korte Avis - 6 stjerner - "Siden 1883 har fem generationer af Wente-familien gjort et kæmpestort pionerarbejde med at fremavle de bedste druetyper i Californien. Chardonnay-klonen i denne vin er så vellykket, at hovedparten af vinavlere i staten anvender den i deres produktion. Navnet relaterer til morgentågen, der ruller ind over San Francisco-bugten." (23-11-2016)

WineEnthusiast - 90 point / "BEST BUY" - "Civilized and supremely well-behaved, this wine smells just rich enough, with vanilla, ripe pear and lemon, then tastes like it’s poised between lemony acidity and a vanillin sweetness. That’s a good place to be, and very little oak influence intrudes." (november 2016)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Årgang efter årgang leverer Wente Morning Fog Chardonnay varen, således også i årgang 2014 og repræsenterer et af de bedste value for money køb indenfor hvidvine. Indsmigrende næse med smør, kantareller og hvid peber og silkeblød mund med subtile noter af alle varianter af eksotisk frugt tilsat ristede toner af nødder og toast. Superb vin." (13-06-2016)

Årgang 2013
BT - 5 stjerner / "SØLVMEDALJE" - "Lækker, fyldig hvidvin, behageligt smørpræget, lang, frisk smag af modne ferskner, abrikos, citrus, ananas og vanilje fra egetræsfadlagring..." (19-12-2015)

VinAvisen - 5 stjerner - "Vi har smagt flere tidligere årgange af denne fortræffelige hvidvin, så egentlig kunne vi nøjes med at gentage, hvad vi skrev om den forrige årgang: "Yderst vellavet og lækker hvidvin med en let cremet smag. I smagen abrikos, ananas og citrus - samt vanille fra fadlagringen." Vi kan tilføje, at vinens klare fadsmag er fint integreret. Vinen er glimrende til mad, men kan også bruges til terrassevin - selv på dage, hvor solen ikke skinner." (Uge 31 / 2015) 

FINANSBUREAUET - 6 stjerner / "TESTVINDER" - "Bedst af dem alle i blindtesten blev Wente Vineyards Morning Fog Chardonnay 2013. Det er langt fra første gang en hvidvin fra denne californiske producent løber med sejren i panelet. Og efter undertegnedes vurdering repræsenterer den det bedste value for money køb blandt hvidvine på det danske marked. Punktum. For i denne vin får man alt hvad man kan ønske sig af klassiske elegante kontinentale Chardonnay dyder kombineret med oversøisk vildskab og flamboyance. Smørristede kantareller i næsen og ristede nødder, toast, vanilje og fersken i munden som flyder sammen i harmoni og perfektion. Fantastisk vin." (13-07-2015)

AOV.dk - 6 stjerner / Bedste "stillevin" (Bedste terrassevin) - "Herlig ren duft af melon og stenfrugter. Diskret fadpræg af smør og vanille. Generøs og givende vin i flot balance. Raffineret." (25-06-2015) - På AOV.dk's liste over "Bedste vinkøb 2015".

Ekstra Bladet - 5 stjerner / "BEDSTE KØB" - "Kun en halv times kørsel fra San Francisco finder man i Livermore huset Wente. Et hus som i min optik laver rigtig gode vine til prisen. Denne er ingen undtagelse. Vanilje og fersken i duften. I smagen en olieret tekstur, ananas, abrikos, fersken og vanilje. Halvdelen fermenteret og lagret på fade i 7 mdr., hvilket godt fornemmes. Resten på tank for at bevare den frugtige friske stil. Resultatet er en flot balance og en yderst delikat vin til en yderst attraktiv pris." (03-07-2015)

Årgang 2012
VinAvisen - 5 stjerner - "Glimrende hvidvin med alle Chardonnay-druens dyder. I den skønne duft er der abrikos og vanille, og i den bløde, fyldige, cremede smag er der igen abrikos samt ananas og citrus." (Smagt ved smagning 04-07-2014)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner / "TESTVINDER" - "...superlækker og cremet californisk Chardonnay …En vin med utrolig elegant fremtoning, som smyger sig omkring smagsløgene i bedste Bourgogne stil trods sit californiske ophav. Forfinet floral næse med en snert af smør, citrus og fersken i munden og ristede nødder og vanilje i eftersmagen." (24-02-2014)

Dagens.dk - 6 stjerner / "TESTVINDER" (25-02-2014)

Den Korte Avis - 6 stjerner - "...en vin med megen krydderi og noter af æbler og ristet grahamsbrød, ligesom den friske smag bliver hængende i smagsløgene." (12-02-2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "Yderst vellavet og lækker hvidvin med en let cremet smag. I smagen abrikos, ananas og citrus - samt vanille fra fadlagringen." (Uge 13 / 2014)

Jyllands-Posten - "Masser af frugt i form af ananas og abrikos i den gavmilde næse. Mineralsk og sprød mund, men dog med en vis tyngde og en snert af sødme i finalen. Slet ikke dårligt." (28-02-2014)

Årgang 2011
Smag & Behag - 5 stjerner (juli/august nr. - 2013)
Winelab.dk - 5 stjerner - "det her er en fremragende og vellavet vin. modne pærer og gule æbler og ikke mindst vanilje fra fadlagringen. Det hænger rigtig godt sammen, og smagen er rund og har præg af lidt frugtsødme. en topvin i sin prisklasse." (09-10-2012)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner / "TESTVINDER" - "...sådan en kasse kan man roligt købe, hvis man er til en klassisk smørristet Chardonnay med toner af eksotisk frugt. En super lækker cremet pikant sag med diskrete toner af ananas, fersken og vanilje. Vurdering 183 kr." (05-10-2012)BT - 5 stjerner (17-12-2011)

Årgang 2008
Winelab.dk
- 6 stjerner (25-02-2011)
MORGENAVISEN Jyllands-Posten - 5 stjerner (06-08-2010)
BT - 5 stjerner - "Guldmedalje" (01-05-2010)
VinAvisen - 5stjerner (Uge 28 / 2010) Bestseller2017

Log venligst ind for at købe varen

Decanter Decanter

Smagsbarometer

Karakter

1
Sød Tør

Fylde

4
Kraftig Let
Varenummer: 0621103
Årgang: 2016
Varetype: Hvidvin
Indhold: 75 Cl
Alkohol: 13.5 %
Leveres i: Kolli med 6 stk.
Land: USA
Område: Californien, Livermore Valley
Druer: Chardonnay

 

Navigation

 
 

OSKAR DAVIDSEN

Oskar Davidsen & Co. er en selvstændig division i Taster Wine koncernen – Danmarks største privatejede og uafhængige vin og spirtusvirksomhed. Vin, hedvin og spiritus er vores forretningsområde – på dette felt er vi eksperter. Med et bagland af erfarne indkøbere og samarbejde med topproducenter og mellemhandlere gennem "en menneskealder", har vi de vin og spiritusprodukter, den kræsne indkøber kræver. Vores sortiment er stort og eksklusivt - og kun forbeholdt hoteller, restauranter og cateringvirksomheder. Vores erfarne salgsstyrke på 7 mand servicerer kunder over hele Danmark. Vi har eget, topmoderne tanklager og tapperi. Ud over en stor grad af fleksibilitet giver det vores kunder mulighed for f.eks. at få deres helt egen vin, etiket m.v. Vi kan tappe på store 20 liters boxe – perfekt til “Husets Vin” – og kan levere færdige tappeanlæg m.v. Vi er i dag leverandør til mange af de største hotelkæder, top-restauranter m.v. – det er vores kvalitetsstempel og din garanti.