Stort og eksklusivt vinsortiment
Landsdækkende team af vinkonsulenter
Professionel kundeservice & hurtig levering
På lager
Varenummer: 0521385

O. Fournier Alfa Spiga Ribera del Duero (2007)

Intensitet på alle leder og kanter kendetegner denne vin. Munden bombarderes med smagsindtryk og kompleksiteten er i absolut topklasse. Anmelderne er enige en topvin fra en topproducent!

God til: Vildt, lam, oksekød, ost - kraftig


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Druer
Tempranillo
Smagsnoter
Hindbær, krydderi, lakrids
Alkohol og indhold
14.5 % / 75 cl
Land
Spanien
Område
Ribera del Duero
Producent
O. Fournier, Spanien
Serveringstemperatur
16-18°C
Holdbarhed efter åbning
Under 3 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
16-20 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
20
Type af fad
Fransk Eg
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
2 g/L
Velegnet til
Vildt, lam, oksekød, ost - kraftig
Indeholder
Sulfitter

Kompleks, insisterende og vedvarende

I glasset er den dyb kirsebærrød, næsten sort. Duften er insisterende intens og kompleks og byder på noter af brombær, blåbær og et strejf af vanilje. Smagen er kraftig og moden med silkebløde tanniner og med en flot struktur. Her bydes på noter af modne hindbær, krydderi fra fadlagringen og lidt lakrids. Afslutningen er kompleks, insisterende og vedvarende. En stor oplevelse.

Server Alfa Spiga 2007 til vildtkød, lam, en god rød bøf og modne oste.

Serveringstemperatur: 16-18°C

Fremstilling

Denne alfahan af en vin er fremstillet 100% på Tempranillodruer, der i dette område går under navnet Tinta del País. Druerne er høstet i hånden i perioden fra 2.-12. Oktober. Druerne vokser på nøje udvalgte vinmarker i 800-850 meters højde. Ved høsten lægges druerne i kasser med plads til 18 kg i hver for at undgå knuste druer. Efter høsten bliver druerne yderligere sorteret i hånden ved ankomst til vineriet, hvor kun de absolut bedste klaser indgår i den endelige vin.

Alfa Spiga 2007 fermenteres i rustfri ståltanke, hvorunder vinen gennemgår en 7 dage lang kold maceration ved 6-8 grader. Efterfølgende gennemgår vinen en malolaktisk fermentering i egetræsfade. Denne vin er lagret i 20 måneder på nye egetræsfade, hvoraf 80% er franske og 20% er amerikanske. Efter lagringen tappes vinen ufiltreret på flaske på vineriet.

Om Producenten

Den oprindelige vingård blev bygget i 1979, et par år før appellationen Ribera del Duero D.O. blev oprettet i 1982, men de ældste vinmarker er plantet helt tilbage i 1946. Siden 2002 har vingården været ejet af O. Fournier, som har opkøbt flere marker i området med henblik på at fortsætte udviklingen af sine vine og blive en af de førende vingårde i Ribera del Duero.

Bodegas O. Forunier består i dag af 105 hektar, hvoraf de 60 hektar er beplantet med vinstokke. Den vigtigste druesort er Tinta del País, der også er kendt som Tempranillo. Derudover er der en mindre del Merlot-druer.

Jordbunden i området består primært af mineralfattige småsten og sand med et lag af ler i 60-100 cm dybde. Kombinationen af småsten og sand giver en god dræning af vinmarkerne, og samtidig sikrer lerlaget en vis fugtighed. Alt sammen er det med til at skabe druer, der har måtte kæmpe for næring, og derfor viser stor intensitet og typicitet. Her er vine med masser af power og kvalitet til sidste dråbe.

Anbefalede produkter