Stort og eksklusivt vinsortiment
Landsdækkende team af vinkonsulenter
Professionel kundeservice & hurtig levering
Produktet er ikke på lager
Varenummer: 4811116

Camus VSOP Elegance 50 cl

Camus VSOP Elegance har sin fantatiske aromatiske karakter fra en blanding af vin destilleret med let bundfald, en delikat egetræsfinish.


Type
Spiritus
Smagsnoter
Moden frugt, hasselnød, mandler
Alkohol og indhold
40 % / 50 cl
Land
Frankrig
Område
Cognac
Producent
Camus
Serveringstemperatur
15-25°C
Holdbarhed efter åbning
Ubegrænset
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
30+ år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (år)
4
Type af fad
Fransk Eg
Proptype
Skruelåg
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
8 g/L

Aromatisk og delikat

Camus V.S.O.P. Elegance, er sammensat af Cognac der har lagret på egetræsfade mellem 8 og 12 år, hvor lovgivningen minimum siger 4½ år. Farven er dyb gylden med et ildrødt strejf. Frugtfyldt med undertoner af hasselnød og mandel. Kraftfuld, afbalanceret med eg og en anelse peber. Spor af vanilje.

Serveringstemperatur: 15-25°C

Fremstilling

I Cognac anvendes druesorterne Ugni Blanc og Colombard med hovedvægten på Ugni Blanc.
Camus ejer 4 destillerier, der har en samlet kapacitet på 30 millioner liter. Cognac Bliver destilleret på løgformede destillationsapparater af kobber. Vinen opvarmes i destillationsapparatet, så den lette alkohol fordamper.. Alkoholen fra den første "brænding" samles og destilleres for anden gang og den nye "sprit" ser dagens lys. Efter adskillige års lagring på egetræasfade forvandles "spritten" til Cognac. Egetræerne til Cognac vokser hovedsagelig i Limoges i det centrale Frankrig. Når de fældes og bruges til Cognac-fade, er de flere hundrede år gamle. Efter Cognacens lagring på egetræsfadene får den en ravgylden tone og egetræets delikate duft. For at fremstille den endelige Cognac, tages der prøver fra mange forskellige årgange, som sammensættes. Det job varetages af Jean-Paul Camus og hans to sønner.

Om Producenten

Camus-familien har været cognac-producenter siden 1863 - og ekspertisen samt ”hemmeligheden” der indgår i at ”blande” cognac, er gennem fire generationer gået i arv fra far til søn.

Huset Camus er stadig familieejet. I dag står Jean-Paul Camus i spidsen, og han er nu ved, at oplære sine sønner i cognac-produktionens ædle kunst. Man kan nøgternt vurdere hver enkelt cognac-producent på deres ekspertise i at ”blande” cognac, da denne ekspertise kun er noget, de enkelte producenter kan opnå gennem generationer og atter generationers erfaringer, og her står Camus stærkt. Som Jean-Paul Camus siger: ”Alt hvad man behøver er en oldefar, en farfar og en far - der har viet hele sit liv til at producere cognac”.

Anbefalede produkter