Stort og eksklusivt vinsortiment
Landsdækkende team af vinkonsulenter
Professionel kundeservice & hurtig levering
På lager
Varenummer: 0521483

Bernard Magrez Herència del Padrí (2016)

Et klassisk eksempel på vin fra Priorat. Fyldig, mørk og intensiv spanier med masser af charme og en flot balance. En alsidig vin de fleste vil kunne lide og som passer til en bred vifte af mad.

God til: Kraftige krydrede retter, vildt, tapas, ost - kraftig, ost - mild


Type
Rødvin
Druer
Carignan, Merlot, Grenache Noir, m. fl.
Smagsnoter
Moden frugt, kakao
Alkohol og indhold
15 % / 75 cl
Land
Spanien
Område
Priorat
Producent
Bernard Magrez
Serveringstemperatur
16-18°C
Holdbarhed efter åbning
Under 3 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
12
Type af fad
Eg
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Velegnet til
Kraftige krydrede retter, vildt, tapas, ost - kraftig, ost - mild
Indeholder
Sulfitter

Elegant og velbalanceret med god frugtsmag

Farven er lys rød, men alligevel tæt. I næsen afsløres en aroma af kakao og grillede kastanjer. Vinen er elegant og velbalanceret med god frugtsmag og tydelige men harmoniske tanniner og i eftersmagen træder kakaoen igennem igen.

Hérencia del Padrí er en oplagt ledsager til tapas, intense gryderetter, vildt og medium kraftige oste.

Serveringstemperatur: 16-18°C

— BT23-06-2018
“Frugtrig, krydret, harmonisk kraftig rødvin, tør med flot, lang smag af både røde og mørke modne bær, svesker, kakao, toast og vanilje.”

Fremstilling

Vingården, hvor Herència del Padrí produceres, ligger i Priorat ca. 120 syd km for Barcelona og ejes af Bernard Magrez, som ejer adskillige vinslotte i Frankrig og andre lande. Bernard Magrez har været i vinbranchen i 40 år og stræber hele tiden efter at bevise, at intet er umuligt.

Druerne til Hérencia del Padrí dyrkes på terrasser beliggende på de stejle bjergskråninger i 300 meters højde. Vinen er lavet på 15% Syrah, 20% Grenache Noir, 38% Carignan, 22% Merlot og 5% Cabernet Sauvignon. Vinstokkene er plantet i en speciel jord, der kaldes Ilicorella og består af skifer blandet med sten. Der bruges bæredygtige dyrkningsmetoder, hvor al pleje af vinstokke og plukning af druerne foregår i hånden.

Druerne høstes fuldmodne i september måned, og bringes straks herefter til vineriet. Ved ankomst afstilkes druerne, hvorefter de sorteres på et bord. Gæring sker på egetræsfade og druemosten pumpes dagligt over kvaset i 15-20 dage. Efter endt gæring, hviler vinen på et år gamle træfade, inden den tappes på flaske og frigives til markedet.

Anmeldelser fra tidligere årgange

Årgang 2014

— Alt om vin (01-03-2017)

Blommer og solbær, grøn peber, grafit. Lækker krydret vin. Den perfekt modne frugt bakkes op af en god portion garvesyre der giver vinen struktur. Vellavet vin.

— FinansBureauet (10-04-2017)

Bernard Magrez formår, som en af de eneste, at producere en Priorat, som er tilnærmelig og fornøjelig selv i sine yngre år. Og selvom vinen byder på den forventede kraftige og flamboyante stil, er de store mængder friskkværnet peber og overmoden frugt, som dominerer både næse og mund, pakket så godt ind i bløde tanniner, at det hele går op i en højere fornøjelig enhed. Tæt på seks stjerner.

— Ekstra Bladet (04-11-2016)

Fra Priorat. Mørke bærtoner i duften som fortsætter i smagen med lakrids, peber, animalske træk og vanilje. Velbalanceret, klassisk Priorat i den kraftige krydrede stil. Lang eftersmag. (90 Point)

— VinAvisen (27-03-2017)

Glimrende rødvin med alt i fornem balance - frugt, tørhed (ofte typisk for Priorat), sødme, krydring og lang eftersmag. 15% alkohol, men ingen spritkant.

— Din Vin Guide (08-02-2018)

Reduktion i næsen, stenbrud og kirsebærsten. Fin smag... viser kirsebær og middelhavskrydderurter.

Anbefalede produkter