Stort og eksklusivt vinsortiment
Landsdækkende team af vinkonsulenter
Professionel kundeservice & hurtig levering
På lager
Varenummer: 0521147

Steenberg Klein Steenberg Cabernet Sauvignon/Franc/Merlot (2012)

Tre druer i perfekt harmoni. En let kvalitetsvin perfekt til de uformelle frokoster.

God til: Oksekød, kalv, pasta og pizza


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Druer
Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc
Smagsnoter
Mørke bær, chokolade, svesker, cedertræ
Alkohol og indhold
14 % / 75 cl
Land
Sydafrika
Område
Constantia
Producent
Steenberg Vineyards
Serveringstemperatur
18-18°C
Holdbarhed efter åbning
Under 3 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
3-5 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
12
Type af fad
Fransk Eg
Proptype
Skruelåg
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
2.9 g/L
Velegnet til
Oksekød, kalv, pasta og pizza
Dekantering
Ja
Indeholder
Sulfitter

Frugtrig, let og velbalanceret

Steenberg, Merlot - Cabernet Franc - Cabernet Sauvignon, har en dyb rød farve. Her er noter af solbær og vilde brombær, med et strejf af krydderi fra fadlagringen. Vinen er medium fyldig og den rene frugt balancerer flot i den lange eftersmag.

Vinen er en god ledsager til rødt kød, gryderetter, vildt og kraftige pastaretter.

Serveringstemperatur: 18-18°C

— Alt om vin25-07-2016
“Solmodne mørke bær, grøn peber/stilket, solbærblade og mineralsk i næse. Kamfernoter. Lækker tør og tørvet vin med god mundfylde og struktur. Tydelig Bordeaux inspireret vin, flot og gennemført.”
— VinAvisen27-06-2016
“Denne udmærkede rødvin er lavet på den traditionelle Bordeaux-blanding Cabernet Sauvignon, Merlot og Cabernet Franc, men den smager ikke af Bordeaux. Den er ikke så tør, den har en blød, fyldig frugt, en lille sødme og en god eftersmag. Plask den gerne over i en karaffel et par timer før måltidet...”

Fremstilling

Vinen er produceret på 60% Merlot, 29% Cabernet Franc og 11% Cabernet Sauvignon. Vinstokkene har en gennemsnitsalder på 12 år og yder et årligt høstudbytte på 80 hl pr. ha. Ved høsten var druerne fuldmodne, sunde og af høj kvalitet. Vinificationen er traditionel. Druerne afstilkes og presses skånsomt. Gæringen finder sted over 10 dage ved en kontrolleret temperatur på 28 - 30° C for at bevare druernes ædle frugt i den endelige vin.
Efter den malolaktiske gæring lader winemaker JD Pretorius vinen lagre i 12-14 måneder på en blanding af franske og amerikanske egetræsfade. Når lagringen er forbi, sammenstikkes de tre druesorter i god tid, inden vinen tappes på flaske.

Om Producenten

Sydafrikas ukronede konge af Sauvignon Blanc! Steenberg er beliggende i en af de sydligste regioner i Sydafrika, Constantia Valley, der anses for at være Sydafrikas bedste vindistrikt. Vinmarkerne er anlagt på sydøstvendte skråninger mod det kølige Atlanterhav.

Steenberg er det ældste sydafrikanske vinhus, som blev grundlagt i 1682. Jorderne blev oprindeligt givet til den navnkundige enke Catharina Ras, som var indvandret fra Lübeck. Fra 1695 var ejendommen i familien Russow Louw’s eje i næsten 300 år, inden den blev solgt til Johannesburg Consolidated Investments, som straks begyndte restaureringen af vinmarker og huse, så farmen i dag, fremstår som et mønsterbrug.

Anbefalede produkter