Her er god stil og typisk Chateauneuf-du-Pape med tung fed frugt og blød struktur. Drives i dag af 5. generation med stabil kvalitet.
Flot rød farve med god tæthed. Duften er ekspressiv og her er noter af skovens mørke bær og et strejf af læder. Smagen er fyldig med god struktur. Igen er her noter fra mørke skovbær og læder, samt en anelse krydderi.
Serveringstemperatur: 16-18°C
La Fagotiere er fremstillet af de bedste parceller fra ejendommen. Druerne høstet ved optimal modenhed, så der er god balance mellem frugtsyren og sødmen. Vinen fremstilles med en lang gæring med stilke, for at frembringe en traditionel stil i Chateauneuf-du-Pape. Efter endt gæring lagres vinen på gamle træfade inden aftapning på ejendommen.
La Fagotiere fremstilles på Domaine Palestor, som er beliggende i Chateauneuf-du-Pape. Ejendommen er på 18 hektar, beplantet med 70% Grenache, 12% Mourvedre, 11% Cinsault, 5% Clairette og 2% Bourboulenc og Syrah. Dette er en typisk balnding i Chateauneuf-du-Pape, hvor det er tilladt at bruge helt på til 13 forskellige druer. Ejendommen har været i familiens eje siden 1889. En stor del af produktionen har gennem årene været solgt til negotianter i området, men de seneste år er Valerie og Pascal Chastan (søster og bror) begyndt at fremstille denne vin selv.
Tæt, blød, lakridsdomineret smag med raffinerede undertoner af brombær og solbagt timian. Den er kompleks, vellykket og velsmagende, saftig fra første sip, mild og charmerende. Den er tør, men får en let, koket druesødme i glasset og fastholder sin milde, kælne, lakridsede stil... Det er en charmevin...
Diskret i duften. Mørke intense toner i smagen. Sorte kirsebær, peber, lakrids, timian og vanilje. Pæn intensitet og kompleksitet. Tør lang afslutning (92 point)
Stor og herlig Châteauneuf-rødvin med bred, blød frugt og fint krydderi. 15%, men uden spritkant. Giv den noget luft - plask den over i en karaffel et par timer før måltidet, så åbner den sig med noter af peber, blommer, krydderurter og læder.