Stort og eksklusivt vinsortiment
Landsdækkende team af vinkonsulenter
Professionel kundeservice & hurtig levering
På lager
Varenummer: 0521523

Trossos del Priorat Lo Món (2012)

En kompleks vin med både sødme og syre.

God til: Kalv, oksekød


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Druer
Grenache, Carignan, Syrah/Shiraz, Cabernet Sauvignon
Smagsnoter
Mineralsk, krydderurter, krydderi, moden frugt, citrus
Alkohol og indhold
14.5 % / 75 cl
Land
Spanien
Område
Priorat
Producent
Trossos del Priorat
Serveringstemperatur
18-21°C
Holdbarhed efter åbning
3-5 dage
Marknavn
Gratallops
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
6-10 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
12
Type af fad
Fransk Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
0.52 g/L
Velegnet til
Kalv, oksekød

Frisk, frugtig og harmonisk

Intens mørkerød farve i glasset. I næsen fornemmes først en duft af frugtkompot, vilde krydderurter fra middelhavsområdet og til sidst sort peber. Efter et stykke tid i glasset er duften mere frisk med noter af røde frugter, fersken og hints af citrusfrugter og balsamico. Smagen er fyldig og silkeblød med tydelige og friske tanniner. Eftersmagen er vedvarende og krydret.

Server vinen til f.eks. et godt stykke okse- eller kalvekød eller prøv den til kylling.

Serveringstemperatur: 18-21°C

Fremstilling

Vinen er lavet på 60% Grenache-, 20% Carignan-, 15% Syrah- og 5% Cabernet Sauvignon-druer, der er dyrket på husets egne vinmarker i Gratallops, Tarragona. Efter endt vinifikation lagrer vinen 12 måneder på franske egetræsfade af 225 liter, hvoraf 33% er nye, 33% er et år gamle og de sidste 33% er to år gamle. Herefter vinen tappes på flasker og lagrer yderligere 24 måneder.

Om Producenten

Trossos del Priorat ligger i Gratallops i Priorat. Hos Trossos del Priorat fokuseres på at producere fine og elegante vine med personlighed med de typiske karakteristika fra området. Alle vinmarkerne dyrkes efter økologiske principper. Klimaet i Priorat kendetegnes ved høje dagtemperaturer og kølige nætter. Jorden består af skiffer og indeholder en lang række mineraler. De sparsomme regnmængder tvinger vinstokkenes rødder til at fæstne sig dybt i jorden, hvorved mineraliteten fra jorden forplantes i druerne og gives videre til vinen. De barske vilkår for druestokkene, hvor kun de stærkeste overlever, munder ud i druer, der er sprængfyldt med smag.

Anbefalede produkter