Stort og eksklusivt vinsortiment
Landsdækkende team af vinkonsulenter
Professionel kundeservice & hurtig levering
På lager
Varenummer: 2121065

Niepoort Crusted

Crusted Port er bedst i sin ungdom men vil have gavn af flere års lagring, hvor flasken bør gemmes liggende.

God til: Dessert, ost - mild, ost - kraftig, kraftige krydrede retter


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Dessert- og hedvin
Druer
Tourriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Cão, m. fl.
Smagsnoter
Blomster, mineralsk, chokolade, brombær
Alkohol og indhold
19.5 % / 75 cl
Land
Portugal
Område
Douro
Producent
Niepoort
Serveringstemperatur
12-14°C
Holdbarhed efter åbning
3-5 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
6-10 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (år)
4
Type af fad
Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
93 g/L
Velegnet til
Dessert, ost - mild, ost - kraftig, kraftige krydrede retter
Dekantering
Ja
Indeholder
Sulfitter

Harmonisk, lækker og sødmefyldt

Niepoort Crusted Port, har en smuk mørkerød farve, fin aroma af mørke blommer, kirsebær og mint. I smagen dominerer tanninerne sammen med noter af mørk chokolade. En flot blanding af årene med 2011 som den dominerende årgang. Det er værd at nævne, at lige nu er det frodigheden, der dominerer vinen, og den elegante stil gør vinen meget fristende at drikke nu, men da den har en fin struktur, anbefales det, at lade vinen ligge i et par årtier. Kan det lade sig gøre at gemme vinen, skal flasken opbevares liggende.

Niepoort Crusted Port er den perfekte ledsager til chokoladedesserter, særligt med mørk chokolade. Desuden er den yderst velegnet til ost, så som Cheddar, Gouda og Brie. Ønsker man at nyde Niepoort Crusted Port til hovedretten, anbefales det at servere den til krydrede retter med rødt kød, vildt, lam eller kalv, f.eks. en pebersteak.

Serveringstemperatur: 12-14°C

— FinansBureauet11-04-2016
“Blød og lækker ”Crusted” portvin med sødmefuld næse med toner af moden frugt og tæt mund med fedme og let røget smag og et indbydende strejf af lakrids og dameskrå.”
— Ekstra Bladet28-10-2017
“Blanding af unge portvine som herefter har fået 3 år på flaske. En frugtig flot port med blommer, krydderier, lakrids og vanilje i smagen. I stilen meget som en LBV. Velbalanceret med en lang afslutning. (90 Point)”
— VinAvisen22-10-2018
“Crusted står der på etiketten. Ordet er navnet på en type portvin, der er blandet af forskellige vine og lagret i store fade i fire år, hvorefter den tappes uden filtrering. Det vil sige, at den skal dekanteres. Vinen er meget lækker og delikat med blød frugt og en sødme, der ikke er for meget. Rimelig pris.”

Fremstilling

Niepoort Crusted Port, tappet i 2014, er en blanding af vine på druer fra tre forskellige marker og årgange. Størstedelen er årgang 2011 og kommer fra Niepoort Pisca-vinmarken og adskillige andre vinmarker i Vale de Mendiz. Mindre dele af vinen kommer fra Casal de Loivos og er fra årgang 2012. Vinifikationen er traditionel og vinen lagres på store, gamle træfade. Vinen bliver hverken klaret eller filtreret, før den tappes på flasker, hvorfor der skabes et naturligt bundfald i flasken. Det er derfor vigtigt, at dekantere vinen, før den serveres.

Om Producenten

Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer, og idag er det Eduard Dirk Niepoort, der har overtaget roret. Man har altid tilstræbt, at to generationer arbejder sammen i firmaet for at bevare ånden og stilen i vinen. Niepoort har i mange år været berømt for deres klassiske portvine, vine af høj kvalitet med stor koncentration og lang holdbarhed. Dirk Niepoort er en meget karismatisk vinmager, der har sine egne idéer og standpunkter, og hans vigtigste filosofi er, at vine skal have friskhed for at være interessante.

Niepoort portvin produceres på druer, der kommer fra gamle vinstokke i Pinhão-dalen og Pisca-dalen. Vinstokkene som Niepoort høster fra, er mere end 70 år gamle, og er plantet i den bedste og mest skifferholdige jordbund. Druerne håndplukkes i september og oktober, og trædes af både mænd og kvinder i lagares (lave granitkar). Gæringsprocessen bringes til ophør ved tilsætning af druespiritus, mens mosten stadig besidder store mængder naturlig sødme.

Anbefalede produkter