Stort og eksklusivt vinsortiment
Landsdækkende team af vinkonsulenter
Professionel kundeservice & hurtig levering
På lager
Varenummer: 2121038

Niepoort LBV 2013 - halvflaske (2013)

Late bottled vintage minder en del om Vintage Port, den er blot tappet en anelse senere og de ekstra år på fad gør den drikbar på et tidligere tidspunkt. Nyd denne kvalitetsportvin i gode venners lag.

God til: Dessert, ost - kraftig


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Dessert- og hedvin
Druer
Tourriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Cão, m. fl.
Smagsnoter
Blomster, kirsebær
Alkohol og indhold
19.5 % / 37,5 cl
Land
Portugal
Område
Douro
Producent
Niepoort
Serveringstemperatur
10-12°C
Holdbarhed efter åbning
3-5 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
30+ år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (år)
6
Type af fad
Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
100 g/L
Velegnet til
Dessert, ost - kraftig
Indeholder
Sulfitter

Elegant, frisk og frugtrig

Niepoort Late Bottled Vintage 2013 har en mørk, rød farve med lyse reflekser og en liflig aroma af mørk chokolade og en let parfumeret blomsteragtig karakter. Vinen har en utrolig elegant stil, velbalanceret og frisk med den mest forførende smag efterfulgt af en superb, let spirituspræget eftersmag.
LBV 2013 er den perfekte ledsager til chokoladedesserter især med mørk/bitter chokolade. Den er også fantastisk til skimmeloste, cheddar og brie. Men kombinationen, som slår alt, er at servere LBV 2013 til f.eks. en god peberbøf, vildt eller lammekød.

LBV 2012 er den perfekte ledsager til chokoladedesserter især med mørk/bitter chokolade. Den er også fantastisk til skimmeloste og moden parmesan, hvor saltindholdet i parmesanen vil give den perfekte balance til den søde frugt fra portvinen. Men kombinationen, som slår alt, er at servere LBV 2012 til en god peberbøf.

Serveringstemperatur: 10-12°C

Fremstilling

Alle druerne til LBV 2013 er dyrket på de gamle vinmarker i Cima Corgo-reigionen i Dourodalen. Druerne håndplukkes i september. Efter nøje sortering bliver de knuste druer hældt direkte ned i ”granitlagares”, hvor de trædes med bare fødder inden der hældes brandy i. Vinen lagres 4-6 år på store gamle egetræsfade. Det er en tradition hos Niepoort at starte aftapning af LBV fire år efter høsten, så den friskhed og frugtrigdom, der er karakteristisk for vinen, bevares bedst muligt.

Om Producenten

Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer. Som den seneste har Eduard Dirk Niepoort overtaget firmaet i 2005, da hans far gik på pension. Man har altid tilstræbt, at to generationer har arbejdet sammen i firmaet, for at bevare ånden og stilen i vinen. Dirk har været i firmaet siden 1987. Familiens produktion af portvine har altid været af meget høj kvalitet - vine med stor koncentration og lang holdbarhed. Huset Niepoort har i mange år været berømt for sine klassiske portvine. Den tradition kan føres tilbage til 1842, hvor det familieejede firma blev grundlagt. Dirk Niepoort er en meget karismatisk vinmager, der har sine egne idéer og standpunkter. Hans vigtigste filosofi er, at vine skal have friskhed for at være interessante. Dette er også et gennemgående træk for alle hans portvine.

Niepoort portvin produceres på druer, der kommer fra gamle vinstokke i Pinhão-dalen og Pisca-dalen. Vinstokkene som Niepoort høster fra, er mere end 70 år gamle, og er plantet i den bedste og mest skifferholdige jordbund. Druerne håndplukkes i september og oktober, og trædes af både mænd og kvinder i lagares (lave granitkar). Gæringsprocessen bringes til ophør ved tilsætning af druespiritus, mens mosten stadig besidder store mængder naturlig sødme. Vinen føres fra Douro-dalen ned af floden til Villa Nova de Gaia, hvor Niepoort lagrer den indtil aftapning.

Anmeldelser fra tidligere årgange

Årgang 0

— VinAvisen (27-11-2017)

Delikat og meget lækker portvin med et bredt smagsbillede - tørrede frugter, figner, dadler ... Rigtig fin fx til en blåskimmelost eller til en kage med nødder eller mandler...

Anbefalede produkter