Stort og eksklusivt vinsortiment
Landsdækkende team af vinkonsulenter
Professionel kundeservice & hurtig levering
På lager
Varenummer: 2121001

Niepoort Ruby Port

Ruby er første trin på vejen mod en god Vintage Port. Her er portvinen lagret i kort tid på fad, for at bevare intensitet, sødme og koncentration.



Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Dessert- og hedvin
Druer
Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinto Cão, m. fl.
Smagsnoter
Mørke bær
Alkohol og indhold
19.5 % / 75 cl
Land
Portugal
Område
Douro
Producent
Niepoort
Serveringstemperatur
12-14°C
Holdbarhed efter åbning
5-10 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
3-5 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (år)
3
Type af fad
Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
112 g/L
Indeholder
Sulfitter

Silkeblød og velbalanceret

Ruby Port er flot rød i glasset med en stor åben duft af friske røde kirsebær, solbær og en intens mineralitet..Smagen er kraftuld med stor fylde, balance mellem sødme og frugtsyre, samt en charmerende eftersmag.

Lige til at nyde til moden blåskimmelost, søde desserter, gerne med bær eller som en ret i sig selv.

Serveringstemperatur: 12-14°C

Fremstilling

Ruby Port fremstilles af Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinto Cão, Tinta Francisca, Tinta Amarela, Sousão, Tinta Roriz og andre locale druer.

Druerne er plantet på skråningerne i Douro dalen og høstes i hånden september og oktober. Vinstokkene som Niepoort høster sine druer fra er i gennemsnit mere end 30 år gamle. Druerne trædes, af både mænd og kvinder, med fødderne i lagares (lave granitkar). Når gæringsprocessen har opnået en del alkohol, men mosten stadig besidder store mængder naturlig sødme, tilsættes druespiritus og gæringen bringes til ophør. Dette skaber portvin med en alkohol styrke på ca. 20 procent og en vin med høj restsukker. Ruby Port lagres i 3 år på store egetræsfade, for at få mindst mulig luftkontakt og dermed bevare sin ungdommelige friske røde frugtkarakter.

Om Producenten

Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer. Som den seneste har Eduard Dirk Niepoort overtaget firmaet i 2005, da hans far gik på pension. Man har altid tilstræbt, at to generationer har arbejdet sammen i firmaet, for at bevare ånden og stilen i vinen. Dirk har været i firmaet siden 1987. Familiens produktion af portvine har altid været af meget høj kvalitet - vine med stor koncentration og lang holdbarhed. Huset Niepoort har i mange år været berømt for sine klassiske portvine. Den tradition kan føres tilbage til 1842, hvor det familieejede firma blev grundlagt. Dirk Niepoort er en meget karismatisk vinmager, der har sine egne idéer og standpunkter. Hans vigtigste filosofi er, at vine skal have friskhed for at være interessante. Dette er også et gennemgående træk for alle hans portvine.

Niepoort portvin produceres på druer, der kommer fra gamle vinstokke i Pinhão-dalen og Pisca-dalen. Vinstokkene som Niepoort høster fra, er mere end 70 år gamle, og er plantet i den bedste og mest skifferholdige jordbund. Druerne håndplukkes i september og oktober, og trædes af både mænd og kvinder i lagares (lave granitkar). Gæringsprocessen bringes til ophør ved tilsætning af druespiritus, mens mosten stadig besidder store mængder naturlig sødme. Vinen føres fra Douro-dalen ned af floden til Villa Nova de Gaia, hvor Niepoort lagrer den indtil aftapning.

Anbefalede produkter