Stort og eksklusivt vinsortiment
Landsdækkende team af vinkonsulenter
Professionel kundeservice & hurtig levering
På lager
Varenummer: 0521525

Trossos del Priorat Pam de Nas (2017)

En lækker, silkeblød vin, der smyger sig om tungen.

God til: Oksekød, lam, vildt


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Druer
Grenache, Carignan
Smagsnoter
Mineralsk, citrus, røde bær, mørke bær
Alkohol og indhold
14.5 % / 75 cl
Land
Spanien
Område
Priorat
Producent
Trossos del Priorat
Serveringstemperatur
18-21°C
Holdbarhed efter åbning
3-5 dage
Marknavn
Gratallops
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
6-10 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
12
Type af fad
Fransk Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Trækasse
Restsukker
0.6 g/L
Velegnet til
Oksekød, lam, vildt

Fløjlsblød og lækker

Vinen har en smuk mørkerød farve med mørke næsten lilla reflekser. Duften er kompleks med dominerende noter af modne sorte bær og røde frugter og hints af modne appelsiner. Efter et stykke tid i glasset fremkommer friske noter af mentol samt mineralske noter. Munden fyldes indledningsvis af en fyldig og intens smag af modne bær, hvorefter mineraliteten træder frem. Tanninerne er fyldige og fremtrædende.

Vinen er ideel til et godt stykke oksekød eller lam, men prøv den også til vildt eller kylling. Vinen kan ligeledes nydes alene, blot fordi man har lyst til et godt glas vin.

Serveringstemperatur: 18-21°C

— DinVinGuide02-02-2022
“Kød, orangeblomst og rød- og mørk frugt i høj koncentration med en tæt behagelig fylde. Kompleksitet i top med fine, bløde tanniner. Virkelig en flot vin med lang, dyb finish med et hint af mentol.”

Fremstilling

Vinen er lavet på 60% Grenache- og 40% Carignan-druer, der er dyrket på husets egne vinmarker i Gratallops, Tarragona. Efter endt vinifikation lagrer vinen 12 måneder på franske egetræsfade af 225 liter, hvoraf 50% er nye og 50% er et år gammel. Herefter tappes vinen på flasker og lagrer yderligere 12 måneder.

Om producenten

Trossos del Priorat ligger i Gratallops i Priorat. Hos Trossos del Priorat fokuseres på at producere fine og elegante vine med personlighed med de typiske karakteristika fra området. Alle vinmarkerne dyrkes efter økologiske principper. Klimaet i Priorat kendetegnes ved høje dagtemperaturer og kølige nætter. Jorden består af skiffer og indeholder en lang række mineraler. De sparsomme regnmængder tvinger vinstokkenes rødder til at fæstne sig dybt i jorden, hvorved mineraliteten fra jorden forplantes i druerne og gives videre til vinen. De barske vilkår for druestokkene, hvor kun de stærkeste overlever, munder ud i druer, der er sprængfyldt med smag.

Anmeldelser fra øvrige årgange

Årgang 2015

— Flaskehalsen (01-07-2020)

Der er skruet op på alle parametre i denne Priorat-vin, der er skabt på druesorterne Garnacha og Carignan. Det er en vin, der har en kompleks og imponerende strøm af nuancer, og den er robust nok til at klare selv de mest kraftfulde middagsretter. Her er frugt af den meget modne slags, men samtidig giver de 12 måneders fadlagring et flot og krydret svøb til de modne frugter, der samtidig folder sig ud med et lækkert syrepræg, hvor tanninerne er fint integreret allerede. Et par år mere kunne godt gøre den endnu mere sublim efter min smag, men der er ingen tvivl om, at vi her har at gøre med en klasse-vin, der dog også koster derefter. 95 point.

Årgang 2014

— Jyllands-Posten (01-11-2019)

Priorat er gledet lidt under radaren, og her er vi endda i den dyre ende. Men der er valuta for pengene. Næsen har yppig fadduft sammen med modne bær, munden er silkysmooth med kødfulde tanniner og flot harmoni. Skøn vin, der også snildt håndterer mortensanden, når du når så langt.

Anbefalede produkter