Provence rosé er indbegrebet af sommer. Finesserig og elegant - en perfekt ledsager til lette salater, aperitif eller blot alene.
Père Anselme, Côtes de Provence Rosé, fremstår med en smuk, lys rosé farve med laksefarvede reflekser. Duften er let og forfinet med sommerens friske skær. Smagen er behagelig tør med god frugtfyldt afslutning.
Dette er vinen til terrassen med lidt friske tapas, lette fiskeretter eller en god salat.
Serveringstemperatur: 9-9°C
Vinmarkerne er beplantet med følgende druesorter: 60% Grenache, 30% Cinsault og 10% Syrah. Vinstokkene har en gennemsnitsalder på ca. 20 år, og yder et årligt høstudbytte på 45 hl pr. ha. Druerne høstes fuldmodne i slutningen af august og i begyndelsen af september.
Vinificationen finder sted på rustfrie ståltanke og foregår efter de mest moderne principper. Efter plukningen bringes druerne hurtigt til presning, mosten køles ned, og gæringsprocessen begynder. I de første dage bliver drueskallerne i den gærende most, indtil den har opnået den rette farve. Gæringen fortsætter ved en lav, kontrolleret temperatur, som ikke overstiger 18 grader, for at bevare druernes fine smag og frugt i den endelige vin. Vinen er slotsaftappet.
I 1931 slog Laurent Charles Brotte sig ned i det prestigefyldte vinområde Châteauneuf-du-Pape i Rhône-området. Her kastede den unge Charles sig over vindyrkning og anlagde et tapperi i den lille by og således blev kimen til Maison Brotte lagt.
Laurent Charles Brotte viede sit liv til at forsyne vinelskere over hele verden med kvalitetsvine, der afspejler områdets stil og karakteristika. I 1952 fik han ideen til brandet ”La Fiole du Pape”, som for alvor slog Châteauneuf-du-Pape fast i folks bevidsthed, og i dag eksporteres ”La Fiole du Pape” til 90 lande i hele verden. Maison Brotte er i dag et dynamisk vinfirma med over 60 ha og 4 ejendomme: Domaine Barville, Château de Bord, Domaine Grosset og Domaine de l’Aube men også eget tapperi. I 1972 anlagde familien desuden et museum, hvor de besøgende kan kigge nærmere på Rhône dalens historie.
Let og meget klassisk Provence rosé med lyse ribs og hindbærnoter i smagen. Pænt balanceret med syren. Medium koncentration og en fin frugtig eftersmag.
Forfinet sydfransk Rosé fra Provence med stor elegance. Skovjordbær i næsen, sprød mund med pæne mængder honningmelon tilsat delikate herbale undertoner og en snert af mineralitet i eftersmagen.
En meget vellavet rosévin med en frisk, fint krydret smag med et lille, let perlende bid og en lang eftersmag.
Flot intensitet i næsen. Syrlig i udtrykket med røde bær og blomsternoter i smagen. En kende kort i afslutningen og starter bedre, end den slutter.