Intens rosé fremstillet på Australiens nationaldrue Shiraz. Lækre røde bær præger smagen og giver lyst til et glas mere.
Rosedale Ridge Shiraz Rosé fremstår intens og elegant pink i glasset. I duften mødes man af toner af modne hindbær og et let krydret strejf. I munden opleves vinen behagelig og læskende med noter af røde bær som hindbær og jordbær. Det lette strejf af krydderi optræder igen og supplerer den friske frugt på fineste vis.
Denne forfriskende rosé bør nydes afkølet i godt selskab og gerne til en frisk salat, lyst kød eller pasta
Serveringstemperatur: 8-10°C
Den mest dyrkede drue i South Eastern Australia er Shiraz, en drue der gennem årene er blevet Australiens varemærke og stolthed og nok er det tætteste landet kommer på en nationaldrue. Shiraz druen har fra naturens side en kraftig struktur, og australierne har gennem generationer lært at mestre druen til perfektion. I denne rosé kommer al finessen og elegancen til sin ret og viser druens tæthed. På grund af den store solmængde høstes druer med et højt farveindhold i skallerne, og det er med til at skabe rosévine med en dyb pink farve. Rosedale Ridge Rosé er ingen undtagelse.
Druerne til Rosedale Ridge modnes under perfekte betingelser i flere områder af South Eastern Australia og høstes tidligt om morgenen, inden solen får alt for meget magt, når druerne har opnået optimal modenhed i løbet af februar. Efter høsten bringes de kølige druer direkte til vineriet, hvor de afstilkes og presses let. For at bevare frugtrigdommen i den endelige vin gennemgår druerne herefter en traditionel gæring, som foregår ved lave kontrollerede temperaturer.
Transport af vin i bulk fra oprindelseslandet til aftapning i Danmark udgør en væsentlig reduceret CO2-belastning til sammenligning med vin importeret på flaske. I anerkendelse af det reducerede CO2-aftryk, men også sikringen af vinens kvalitet samt de økonomiske fordele ved transport af vin i bulk udgør bulkvin en stadig stigende del af vores forretning. Læs mere her - www.co2friendlywine.eu.
Victoria, New South Wales and South Australia fall under South Eastern Australia. This is a very large area and is responsible for a significant amount of the total Australian wine production. This fact is due in no small part to the high quality and marketability of the wine.
The soil in these areas is composed of clay, sand and chalk deposited by rivers. The dry climate makes it necessary to irrigate the wine fields. Irrigation in the region is however limited, and the vines are given only an amount of water that is absolutely necessary to ensure that the grape clusters achieve perfect maturity for harvesting. The result is grapes harvested with a great intensity of flavour.