Stort og eksklusivt vinsortiment
Landsdækkende team af vinkonsulenter
Professionel kundeservice & hurtig levering
På lager
Varenummer: 0721037

Domaine Mas Baux Rouge A Levres IGP Cötes Catalanes (2017)

En succesrig rosévin der modtager guldmedaljer hvert år, hvilket man forstår fuldt ud, når vinen smages.

God til: Grill, svinekød, aperitif, fisk - fede, fisk - mager, skaldyr


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rosévin
Druer
Grenache, Cabernet Sauvignon, Syrah/Shiraz
Smagsnoter
Fersken, roser, viol, kirsebær
Alkohol og indhold
13.5 % / 75 cl
Land
Frankrig
Område
Languedoc Roussillon
Producent
Domaine Mas Baux
Serveringstemperatur
8-10°C
Holdbarhed efter åbning
Under 3 dage
Dyrkningsmetode
Økologisk
Lagringspotentiale
3-5 år
Fadlagring
Nej
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
1 g/L
Velegnet til
Grill, svinekød, aperitif, fisk - fede, fisk - mager, skaldyr

Rund, blød og frisk

Vinen har en sart, lys rød farve. Duften er meget mineralsk med let røgede noter og rosenvand, som efterfølges af hints af ribs. Smagen er livlig med syreholdige røde frugter og afsluttes fint og uden bitterhed.

Serveres til enhver ret med auberginer, courgetter, tomater, gazpacho, grillet fisk eller charcuteri med f.eks. serrano skinke. Vinen passer også fint til frisk frugt, så som jordbær og til sorbetis med frugt.

Serveringstemperatur: 8-10°C

Fremstilling

Rouge à Levres er lavet på 56% Grenache, 34% Cabernet Sauvignon og 10% Syrah. Druerne høstes i hånden i begyndelsen af september. Der bruges små beholdere for at sikre forsigtig håndtering af druerne. Ved ankomst til vineriet, sorteres druerne og stilkene fjernes. Herefter presses de. Rosé de Saignée-processen tager 5 dage ved 7ºC. Gæring sker ved temperaturer mellem 10ºC og 16ºC. Vinen ligger på rustfrie ståltanke, indtil den tappes på flasker.

Om Producenten

Historien om Mas Baux begyndte i 1997, hvor Serge og Marie-Pierre Baux forelskede sig i stedet ved første øjekast. De oprindelige bygninger blev bygget i det 18. århundrede, og da Serge og Marie-Pierre købte stedet, satte Serge det i stand med respekt for den oprindelige stil.

Mas Baux ligger i et område, hvor solen skinner 260 dage om året. Vinmarkerne er anlagt i terrasser i alluvial jord, der kan dateres tilbage til kvartærtiden. De øverste 2 meter af jorden er sammensat af små sten i lerholdig jord, men jorden hører alligevel til blandt et af de bedste områder i verden til vindyrkning. De små sten tjener to formål: Om dagen suger de varmen til sig, og om natten afgiver de varmen til vinstokkene. Jordforholdene og brisen fra havet giver druer med stor intensitet.

Hos Mas Baux er produktionen 100% økologisk. Vinmarkerne luges med plov og der anvendes ingen former for kunstig gødning, sprøjtemidler eller andre redskaber, der påvirker druernes modningsproces.

Anbefalede produkter