Stort og eksklusivt vinsortiment
Landsdækkende team af vinkonsulenter
Professionel kundeservice & hurtig levering
På lager
Varenummer: 0521499

Domaine Mas Baux Mataro Boy IGP Côtes Catalanes (2019)

I sandhed en mestervin, autentisk og kompleks. Virkelig elegant.

God til: And, oksekød


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Druer
Mourvèdre
Smagsnoter
Kirsebær, figner
Alkohol og indhold
15.5 % / 75 cl
Land
Frankrig
Område
Roussillon
Distrikt
Côtes du Roussillon
Producent
Domaine Mas Baux
Serveringstemperatur
14-16°C
Holdbarhed efter åbning
3-5 dage
Dyrkningsmetode
Økologisk
Lagringspotentiale
11-15 år
Fadlagring
Nej
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
1 g/L
Velegnet til
And, oksekød
Dekantering
Ja

Elegant, ekspressiv og forførende

Mataro Boy har en flot mørk rød farve med lilla reflekser. Duften er indtagende og fuld af krydderier og mørke bær. Vinen har en fyldig smag med veludviklede tanniner og man efterlades med en lang, blød og behagelig eftersmag.

Server vinen til grillet kød eller blot en god bøf.

Serveringstemperatur: 14-16°C

— Forlaget SMAG06-06-2022
“Mataro er det lokale navn for druesorten Mourvèdre, og sjældent møder man en Mourvèdre med så meget saft, charme og karakter. Der er aftryk af modne blommer, syltede svesker og pirrende krydderurter i smagen, men ingen mærkbar syre og ikke noget egetræ, det er lutter saft, kraft og charme. Efter 20-30 min. i glasset er det sødmefuld, koncentreret figensovs, det strømmer ud af glasset, den flirter med kælne hedvine, men holder balancen og er bare dejlig – også uden mad.”

Fremstilling

Mataro Boy er lavet på 100% Mourvedre. Druerne høstes i hånden i slutningen af september. Der bruges små beholdere for at sikre forsigtig håndtering af druerne. Ved ankomst til vineriet, sorteres druerne og stilkene fjernes. Herefter presses og udblødes druerne i 25 dage ved max 24oC. I løbet af udblødningstiden røres der dagligt i mosten. Vinen ligger på rustfrie ståltanke, indtil den tappes på flasker ca. fire måneder efter høsten.

Om producenten

Historien om Mas Baux begyndte i 1997, hvor Serge og Marie-Pierre Baux forelskede sig i stedet ved første øjekast. De oprindelige bygninger blev bygget i det 18. århundrede, og da Serge og Marie-Pierre købte stedet, satte Serge det i stand med respekt for den oprindelige stil.

Mas Baux ligger i et område, hvor solen skinner 260 dage om året. Vinmarkerne er anlagt i terrasser i alluvial jord, der kan dateres tilbage til kvartærtiden. De øverste 2 meter af jorden er sammensat af små sten i lerholdig jord, men jorden hører alligevel til blandt et af de bedste områder i verden til vindyrkning. De små sten tjener to formål: Om dagen suger de varmen til sig, og om natten afgiver de varmen til vinstokkene. Jordforholdene og brisen fra havet giver druer med stor intensitet.

Hos Mas Baux er produktionen 100% økologisk. Vinmarkerne luges med plov og der anvendes ingen former for kunstig gødning, sprøjtemidler eller andre redskaber, der påvirker druernes modningsproces.

Anbefalede produkter