En fyldig hvidvin med velbalanceret syre, der gør den forførende og forfriskende.
Abracadabra har en indbydende sart gul farve i glasset. De mineralske og friske noter er det først næsen mødes af. Herefter følger noter af modne tropiske frugter, som ananas, og hints af karamel. Smagen er fyldig men samtidig frisk og mineralsk. Eftersmagen er kraftfuld og vedvarende.
Server vinen til lette retter med f.eks. pasta.
Serveringstemperatur: 14-15°C
Vinen er lavet på 70% hvid Garnacha- og 30% Macabeo-druer, der kommer fra marker i Gratallops, Tarragona. Vinen gæres under kontrollerede temperaturer i nye franske egetræsfade i løbet af 90 dage. Der foretages jævnligt omrøring i løbet af gæringsprocessen. Efter endt gæring hældes vinen på rustfrie ståltanke, hvor vinen lagrer ”sur lie” i fire måneder, hvilket betyder at vinen ligger på det fine bundfald (altså gærresterne). Herefter filtreres og tappes vinen på flasker, som ligger i Trossos de Priorats kældre i seks måneder.
Trossos del Priorat ligger i Gratallops i Priorat. Hos Trossos del Priorat fokuseres på at producere fine og elegante vine med personlighed med de typiske karakteristika fra området. Alle vinmarkerne dyrkes efter økologiske principper. Klimaet i Priorat kendetegnes ved høje dagtemperaturer og kølige nætter. Jorden består af skiffer og indeholder en lang række mineraler. De sparsomme regnmængder tvinger vinstokkenes rødder til at fæstne sig dybt i jorden, hvorved mineraliteten fra jorden forplantes i druerne og gives videre til vinen. De barske vilkår for druestokkene, hvor kun de stærkeste overlever, munder ud i druer, der er sprængfyldt med smag.
Hvid. Meget frugtig, lidt tuttifrutti, macabeu taler højere end grenache her, let cremet i strukturen. Vokser klart med ilt, smider den alt for glade frugt og bliver mere mineralsk og lagdelt.
Hvidvin, let oxideret i duften med pæn intens stenfrugt i duften. Pæn koncentration, hvid peber, fersken, tropisk frugt og krydderier i smagen. Flot struktur og en lang afslutning. Madvin!
Det her er ganske enkelt exceptionelt. Abracadabra er ensbetydende med magi. Og det her er absolut magisk. Allerede i aromaen sidder man med en fornemmelse af, at man kan nøjes med at drikke vinen med næsen og ikke behøver mere, for at få fuld valuta for pengene. For den dufter ufatteligt lækkert. Men smages, det skal den selvfølgelig. Og her er det om muligt endnu bedre. Hold nu op, hvor smager det godt med sin ekstreme fylde og sindssyge friskhed. Det er en vin med så stor og fedmefuld bund og power, og så alligevel har en så imponerende friskhed. Det her er en vin, der er helt sin egen – sin egen genre og sit helt eget verdensklasseniveau.