Stort og eksklusivt vinsortiment
Landsdækkende team af vinkonsulenter
Professionel kundeservice & hurtig levering
På lager
Varenummer: 0521137

Beni di Batasiolo Barbaresco DOCG (2014)

Hvis Barolo er kongernes vin, så er Barbaresco til dronningerne. Nebbiolo-druen dyrkes her i et lidt mildere klima, og giver vine med blødere struktur og bedre tilgængelighed i en ung alder.

God til: Kylling og kalkun, vildt, ost - kraftig


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Druer
Nebbiolo
Smagsnoter
Krydderi, moden frugt
Alkohol og indhold
13.5 % / 75 cl
Land
Italien
Område
Piemonte
Distrikt
Barbaresco
Producent
Batasiolo
Serveringstemperatur
18-20°C
Holdbarhed efter åbning
Under 3 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
11-15 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
12
Type af fad
Slovensk Eg
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Velegnet til
Kylling og kalkun, vildt, ost - kraftig
Indeholder
Sulfitter

Fyldig, robust og charmerende

Barbaresco er flot rød i glasset med teglfarvet kant. Duften er floral med duft af røde roser og kirsebær. Smagen er blød med en god tør tannin samt en frisk frugtkarakter. Her bydes på nuancer af kirsebær, roser og modne blommer.

Anbefales til kalvekød og modne oste.

Serveringstemperatur: 18-20°C

— BT09-06-2018
“Lækker, saftig og medium kraftig rødvin, lang, flot smag af kirsebær, blommer, krydderier, lidt urter, toast og fadlagringsvanilje.”
— Ekstra Bladet15-08-2018
“Røde bærnoter i duften. Tør let bitter kirsebær i smagen med tobak, kamfer, lakrids og vanilje. Klassisk og ganske pæn vin med en krydret afslutning. (89 point)”
— VinAvisen04-06-2018
“Om 2013-årgangen skrev vi: "En elegant rødvin med duft af modne kirsebær og en forførende frisk frugtsmag. Det er også en stringent vin med rygrad og et godt tanninbid. Plask den gerne over i en karaffel et par timer før servering. Den kan drikkes nu eller gemmes endnu nogle år." Den beskrivelse kan udmærket også bruges om den nye årgang.”
— Wine Spectator15-11-2017
“Intense, aromatic and harmonious, revealing cherry, rose, leather, tobacco and tar flavors, aligned to a firm, refined structure. The finish is ethereal and laced with white pepper details. Best from 2021 through 2033. Tasted twice, with consistent notes. 6,600 cases made.”

Fremstilling

Barbaresco er fremstillet 100% af Nebbiolo, der høstes i regionen øst for floden Tanaro. Druerne høstes manuelt, og gæringen foretages over 10 dage med skallerne. Efter endt gæring lagres vinen i et år på egetræsfade for at få tæmmet tanninerne og gøre vinen mere blød og charmerende.

Om Producenten

Beni di Batasiolo er en af de bedste producenter i Piemonte, og drives af den energiske og karismatiske Dogliani-familie. Ejendommen er beliggende i centrum af Barolo distriktet, og består af ni ”beni” dvs. vingårde med tilhørende vinmarker, hvilket garanterer høj diversitet. Vinmarkerne dækker et samlet areal på mere end 100 hektar i de bedste områder.

Udover de fantastiske Barolo vine fra Piemonte’s ”great vineyards”: Briccolina, Boscareto og Cerequio, producerer Batasiolo en lang række andre flotte vine: Barbaresco, Barbera d’Asti, Moscato d’Asti, m.fl.

Anmeldelser fra tidligere årgange

Årgang 2013

— BT (04-02-2017)

Lækker, saftig, behageligt medium kraftig rødvin, let krydret, tæt smag af røde og sorte kirsebær, brombær, blommer, urter, peber og toast...

— VinAvisen (20-02-2016)

En elegant rødvin med duft af modne kirsebær og en forførende frisk frugtsmag. Det er også en stringent vin med rygrad og et godt tanninbid. Plask den gerne over i en karaffel et par timer før servering. Den kan drikkes nu eller gemmes endnu nogle år.

Anbefalede produkter