Stort og eksklusivt vinsortiment
Landsdækkende team af vinkonsulenter
Professionel kundeservice & hurtig levering
På lager
Varenummer: 0521161

Castellani Brunaio Brunello di Montalcino (2011)

En flot Brunello fra Castellani-familien. Udvalgt fra de bedste marker med stor kompleksitet og varm moden frugt.

God til: Oksekød, grill


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Druer
Brunello
Smagsnoter
Røde bær, mørke bær, læder
Alkohol og indhold
14 % / 75 cl
Land
Italien
Område
Toscana
Producent
Castellani
Serveringstemperatur
18-20°C
Holdbarhed efter åbning
Under 3 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
24
Type af fad
Slovensk Eg
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
1.39 g/L
Velegnet til
Oksekød, grill
Dekantering
Ja
Indeholder
Sulfitter

Medium-fyldig med stor frugtintensitet

Typisk for Brunello med den lange lagring er vinen flot teglfarvet med en stor ekspressiv duft af kirsebær, brombær og læder. Smagen er elegant med høj frugtintensitet og medium fylde. Her er noter af røde og sorte bær i skøn forening med de udviklede aromaer fra fadlagringen i form af læder og cigarkasse.

En oplagt ledsager til grillet vildsvin eller andre intenst smagende kødretter.

Serveringstemperatur: 18-20°C

— Tastings.com14-03-2017
“Medium color. Aromas and flavors of cherry, herbs, and stones with a bright, dryish medium body and an interesting, brisk finish with well-integrated tannins and a suggestion of oak. A young red that shows well now, but short term cellaring may help.”
— Din Vin Guide05-04-2018
“Bagekrydderi, blommefrugt og sandeltræ dominerer en kompleks næse med moderat intensitet. Sødmefuld frugt med en smule bitterhed og astringens. Tanninen meget pænt integreret.”

Fremstilling

Brunello skal lagres i minimum 2 år på fade af egetræ og derefter minimum 4 måneder på flaske, inden de frigives. Vinen må sælges det femte år efter høsten. Druerne til denne Brunello er plukket i hånden for at få den bedste selektering. Derefter er vinen gæret i moderne tanke under streng temperaturkontrol, her pumpes mosten over drueskinnet for at trække farve, tannin og syre ud i mosten. Herefter lagres vinen i to år på en kombination af franske og slovenske egetræsfade.

Om Producenten

Castellani-familien er én af grundpillerne i den toscanske vinindustri. Familien ejer flere ejendomme i regionen, som hver især drives separat med stor respekt for de enkelte markers særegenhed. Således fremelskes præcis de karakteristika, der er kendetegnende for de enkelte jorde. Castellani blev grundlagt i slutningen af det 19. århundrede, da vinmanden Alfred besluttede at aftappe og sælge sin vin. I 1903 blev firmaet officielt registreret ved handelskammeret i Pisa, og siden da har Castellani-familien eksporteret sine udsøgte vine fra Toscana til det meste af verden. Castellani-familien har fokus på innovation og udvikling, men den helt grundlæggende filosofi er den samme, som da forfædrene startede firmaet for over 100 år siden, ”en vins kvalitet starter med arbejdet i vinmarken”.

Firmaet er fortsat familiedrevet og flere generationer arbejder forbilledligt sammen om at skabe udsøgte vine. Således forenes den ældre generations erfaring med vitaliteten og modet fra den yngre generation i et fælles mål om at skabe vine af høj kvalitet.

Anbefalede produkter