Stort og eksklusivt vinsortiment
Landsdækkende team af vinkonsulenter
Professionel kundeservice & hurtig levering
På lager
Varenummer: 0811021

Brotte Côte Rôtie (2021)

En af de absolutte topvine fra Rhonedalen. Her er det ypperligste område for fremstilling af Syrah i verden.

God til: Kylling og kalkun, ost - kraftig


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Druer
Syrah/Shiraz, Viognier
Smagsnoter
Solbær, hindbær, brombær
Alkohol og indhold
12 % / 75 cl
Land
Frankrig
Område
Rhône
Distrikt
Cote Rotie
Producent
Brotte
Serveringstemperatur
17-17°C
Holdbarhed efter åbning
3-5 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
6-10 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
12
Type af fad
Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
1.3 g/L
Velegnet til
Kylling og kalkun, ost - kraftig
Indeholder
Sulfitter

Elegant og med stor karakter

En tæt og intens vin med bouquet af kirsebær, læder og friskrøget bacon. Smagen er kraftfuld, men alligevel subtilt afbalanceret med god fed frugt og intens syrestruktur. Eftersmagen har fantastisk silkeblød fornemmelse og længde.

En god ledsager til rødt kød, vildt, trøffel-retter og ost.

Serveringstemperatur: 17-17°C

Fremstilling

Côte Rôtie ligger i den nordlige del af Rhône-dalen på flodens vestlige side, 7 km syd for den gamle romerby, Vienne. Vinmarkerne er anlagt på stejle sydøstvendte skråninger, der ligger med udsigt til floden. Côte Rôtie dækker et areal på 200 ha, hvor jorden er sammensat af granit i undergrunden og forvitret granit og gnejs på overfladen. Côte Rôtie opdeles i to områder: Côte Brune, der har et jernholdigt lag af ler, giver tannin-rige vine, mens Côte Blonde´s sand står for mere delikate, aromatiske vine. Jorderne er beplantet med følgende druesorter: 95% Syrah og 5% Viognier. Det årlige høstudbytte udgør 40 hl pr. ha.
Brotte har et solidt kendskab til området, de foretager nøje udvælgelse af druerne til vinen. Efter traditionel vinificering lagrer vinen på 100 år gamle egetræsfade, små tønder og fade, hvorved Brotte kan få druernes originale karakteristika med over i vinen.

Om producenten

I 1931 slog Laurent Charles Brotte sig ned i det prestigefyldte vinområde Châteauneuf-du-Pape i Rhône-området. Her kastede den unge Charles sig over vindyrkning og anlagde et tapperi i den lille by og således blev kimen til Maison Brotte lagt.

Laurent Charles Brotte viede sit liv til at forsyne vinelskere over hele verden med kvalitetsvine, der afspejler områdets stil og karakteristika. I 1952 fik han ideen til brandet ”La Fiole du Pape”, som for alvor slog Châteauneuf-du-Pape fast i folks bevidsthed, og i dag eksporteres ”La Fiole du Pape” til 90 lande i hele verden. Maison Brotte er i dag et dynamisk vinfirma med over 60 ha og 4 ejendomme: Domaine Barville, Château de Bord, Domaine Grosset og Domaine de l’Aube men også eget tapperi. I 1972 anlagde familien desuden et museum, hvor de besøgende kan kigge nærmere på Rhône dalens historie.

Anbefalede produkter