Stort og eksklusivt vinsortiment
Landsdækkende team af vinkonsulenter
Professionel kundeservice & hurtig levering
På lager
Varenummer: 0521051

Castellani La Cattura Toscana IGT (2015)

En virkelig interessant vin fra Toscana som er fremstillet på den økologisk drevne Poggio al Casone. Citat Vinen har opnået stor anerkendelse for sin originalitet og friskhed.

God til: Pasta og pizza, kylling og kalkun


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Druer
Toreldego, Syrah/Shiraz
Smagsnoter
Røde bær, brombær, hvid peber
Alkohol og indhold
12.5 % / 75 cl
Land
Italien
Område
Toscana
Producent
Castellani
Serveringstemperatur
18-20°C
Holdbarhed efter åbning
Under 3 dage
Dyrkningsmetode
Økologisk
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
12
Type af fad
Eg
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
3.11 g/L
Velegnet til
Pasta og pizza, kylling og kalkun
Indeholder
Sulfitter

Original og frisk

La Cattura er mørke-lilla i glasset med sort kerne. Duften er parfumeret med brombær og friskkværnet peber. Smagen er tæt pakket med rå frugt og tanniner, der smyger sig om tungen. Der er dyb mørk frugt, brombær og afslutningen er flot balanceret med en lækker kølig frugt.

Dette vil være et brag af en ledsager til vildtretter, grillet mørkt kød, tørre skinker og oste.

Serveringstemperatur: 18-20°C

Fremstilling

Vinen er fremstillet på 85% Toreldego og 15% Syrah. Toreldego er en drue, som normalt kun bruges i det nordlige Italien, men at se den modenhed og fedme den kan opnå i Toscana, er en nyhed, der bør få andre seriøse producenter til at åbne øjnene. Syrah-druen har de senere år været brugt af flere Toscana producenter for at give mere dybde og intensitet i vinene. Kombinationen her er en oplevelse!

Vinifikationen af La Cattura foregår efter klassiske toskanske principper med gæring på ståltank, og efterfølgende lagres vinen i en kombination af tank og træfade af varierende størrelser.

Om Producenten

Castellani-familien er én af grundpillerne i den toscanske vinindustri. Familien ejer flere ejendomme i regionen, som hver især drives separat med stor respekt for de enkelte markers særegenhed. Således fremelskes præcis de karakteristika, der er kendetegnende for de enkelte jorde. Castellani blev grundlagt i slutningen af det 19. århundrede, da vinmanden Alfred besluttede at aftappe og sælge sin vin. I 1903 blev firmaet officielt registreret ved handelskammeret i Pisa, og siden da har Castellani-familien eksporteret sine udsøgte vine fra Toscana til det meste af verden. Castellani-familien har fokus på innovation og udvikling, men den helt grundlæggende filosofi er den samme, som da forfædrene startede firmaet for over 100 år siden, ”en vins kvalitet starter med arbejdet i vinmarken”.

Firmaet er fortsat familiedrevet og flere generationer arbejder forbilledligt sammen om at skabe udsøgte vine. Således forenes den ældre generations erfaring med vitaliteten og modet fra den yngre generation i et fælles mål om at skabe vine af høj kvalitet.

Anbefalede produkter