Stort og eksklusivt vinsortiment
Landsdækkende team af vinkonsulenter
Professionel kundeservice & hurtig levering
På lager
Varenummer: 1311071

Mont Marcal Extremarium Cava Brut Reserva økologisk

Den perfekte velkomstvin. Cava fra det spanske højland i god stil. Blød frugt og friske bobler i forening i flasken.

God til: Asiatiske retter, kraftige krydrede retter, fisk - fede, skaldyr


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Mousserende
Druer
Macabeo, Xarel-lo, Parellada
Smagsnoter
Kaffebønner, fersken, grape, mineralsk, blomster
Alkohol og indhold
11.5 % / 75 cl
Land
Spanien
Område
Penedès
Producent
Mont Marcal
Serveringstemperatur
5-6°C
Holdbarhed efter åbning
Under 3 dage
Dyrkningsmetode
Økologisk
Fadlagring
Nej
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
8 g/L
Velegnet til
Asiatiske retter, kraftige krydrede retter, fisk - fede, skaldyr
Indeholder
Sulfitter

Frugtig, cremet, let og lækker

Flot klar i glasset med en grøn tone. En herlig duft af friske æbler og pærer. I munden fremstår vinen frisk med en balanceret frugt og en behagelig tør afslutning.

En herlig aperitif, eller som ledsager til lette fiskeretter og skaldyr.

Serveringstemperatur: 5-6°C

— Flaskehalsen25-03-2020
“Extremarium er Mont Marcal’s lidt finere variant, der allerede fra oppropningen viser sig med en lækker og dyb og aroma. … høj intensitet, og som stadig er i imponerende balance. Det giver en flaske rigtig lækre bobler, der afrundes med en skøn eftersmag, hvor de mange bløde og skønne noter af frugt og finurlighed, finder sammen i et aldeles lækkert udtryk.”
— FinansBureauet27-11-2017
“Flot mineralsk Cava med blid næse med dominans af våd flint og citrus og cremet mund med let syre og fyldig mund med herbalt præg og noter af ristede nødder.”
— BT05-05-2012
“Medium Kraftig , tør med flot, lang saftig æble- og pærefrugtsmag.”
— Gastroland11-12-2017
“”Den her – den er god!” udbrød Remouladekongens bedre halvdel. En cava som alle rundt om bordet fandt lækker og fik fire store og fem små stjerner hele vejen rundt om bordet. En ren smag, som byder på lidt fyldighed, men stadigvæk den blide piplende lethed, som de runde fine bobler støtter op omkring.”
— Winelab.dk22-12-2016
“Mild duft. Fin skum og en god fylde i munden. Smagen byder først på moden frugt, især æble, grøn pære og grapefrugt, men åbner så op for mere krydrede noter af gran, rosmarin og laurbærblade. Vinen holder en fin balane mellem syre, sødme og alkohol, og eftersmagen er ret lang og kompleks.”
— VinAvisen02-12-2013
“Sikke en dejlig cava. Den har en let mousse og en elegant, tør smag med aromatisk frugt. Nyd den afkølet som apéritif eller til en ekstra god salat.”
— DinVinGuide01-11-2020
“Let citrongrøn farve med noter af friske pærer, grønne ferskener og let ristet brød. Velbalanceret med bløde og forfriskende bobler.”
— Ekstra Bladet02-04-2021
“Let citrongrøn farve med noter af friske pærer, grønne ferskener og let ristet brød. Velbalanceret med bløde og forfriskende bobler. 90 point”

Fremstilling

Når druerne høstes i september udvælges kun de allerbedste til Cava produktionen. Vinificationen er traditionel, efter Champagnemetoden - 150 kg druer presses let til 100 liter most af særlig høj kvalitet. Gæringen finder sted ved en lav, kontrolleret temperatur og den stille vin hviler til marts. I marts doceres vinen med rørsukker og rendyrkede gærceller, inden den tappes på flaske. Flasken forsynes med en midlertidig prop og anbringes i dybe, kølige kældre i 20 måneder, for at opnå en langsom gæring og dermed en særlig "holdbar" kulsyre. Gæringen i flasken giver et tryk på ca. 6 atmosfærer. Når lagringstiden er forbi, anbringes flaskerne vandret i stativer. Flaskerne drejes og rejses jævnligt for at få det flokkulerende bundfald til at samle sig ved proppen. Når flasken står lodret, fryses bundfaldet til en isprop, der skydes ud. Extremarium Cava Brut efterfyldes med den samme vin. Champagneproppen sættes i og holdes fast med en ståltråds agraf.

Om producenten

Mont Marcal er beliggende i hjertet af Penedes regionen, 220 meter over havet. Der har været produceret vin på denne ejendom i hundredvis af år. De nuværende ejere har været her siden 1975 og de har været meget innovative men stadig med et blik på historien. Firmaet ejer i dag mere end 40 hektar med vinmarker og køber druer fra yderligere 300 hektar. Dette er med til at sikre en god stabilitet og højt niveau i firmaets vine. Mont Marcal er meget bevidste om den omkringliggende natur og kører et meget bæredygtigt landbrug. Her renses store mængder af vand til gode for hele området.

Anbefalede produkter