En vellavet og alsidig vin fra et af Piemontes største vinhuse. Vinen har god frugtsmag og intensitet uden at være for påtrængende.
Smuk purpurrød i glasset med en intens duft af moden frugt med et krydret element og lette blomsternoter. Smagen er fyldig med tætte tanniner. Her er noter af en bred vifte af skovens røde bær og fin vedholdende eftersmag.
Langhe Nebbiolo passer godt til retter fra det italienske køkken, dvs. både til pastaretter, risotto, hvidt og rødt kød. Den er også velegnet til mellemlagrede oste.
Serveringstemperatur: 18-20°C
Druerne plukkes manuelt i de første 14 dage af oktober. Efter hurtig transport til vineriet afstilkes druerne og skallerne udblødes i mosten i 10 dage på rustfrie ståltanke ved kontrolleret temperatur. Dette tilfører vinen den flotte farve og intense smag. Vinen lagrer i seks måneder på egetræsfade og derefter på rustfrie ståltanke. Herefter tappes vinen på flasker, hvor den får de sidste karakteristika.
Beni di Batasiolo er en af de bedste producenter i Piemonte, og drives af den energiske og karismatiske Dogliani-familie. Ejendommen er beliggende i centrum af Barolo distriktet, og består af ni ”beni” dvs. vingårde med tilhørende vinmarker, hvilket garanterer høj diversitet. Vinmarkerne dækker et samlet areal på mere end 100 hektar i de bedste områder.
Udover de fantastiske Barolo vine fra Piemonte’s ”great vineyards”: Briccolina, Boscareto og Cerequio, producerer Batasiolo en lang række andre flotte vine: Barbaresco, Barbera d’Asti, Moscato d’Asti, m.fl.
En rødvin, der dufter af moreller og har en meget aromatisk smag med de krydrede noter i front. Her er anis, lakrids og rosmarin - men også god frugt især i den lange og friske eftersmag. En velkomponeret vin med en fin syre til slut.
En rigtig dejlig, koncentreret og bær-rig rødvin med fylde, brombær og varme krydderier, men også med rygrad og et lille tanninbid til slut.