Fyldig og fuldendt, med masser af moden frugt, afrundede tanniner og et fint krydret præg. Vinen til dig der godt kan lide en kraftig vin med et elegant præg.
Marqués del Atrio Reserva er mørkerød i glasset med fine violette reflekser. Duften er intens med tydelige toner af sorte modne bær som brombær og solbær samt vanilje, karamel og krydderi fra lagringen på amerikanske egetræsfade. I munden fornemmer man tydeligt vinens fint afrundede tanniner og den fint afstemte syre. En intens og vedvarende vin, der viser flot balance mellem brugen af egetræ og den friske frugt. En fuldendt Reserva i en moderne fortolkning.
Server Marqués del Atrio Reserva til rødt kød, gerne fra grillen, og lagrede oste.
Serveringstemperatur: 16-18°C
Marqués del Atrio Reserva er fremstillet på Tempranillo- og Graciano-druer, der er høstet fra perfekt beliggende marker i 300-600 meters højde. Efter høsten bringes druerne direkte til vineriet, hvor de straks afstilkes og presses let. Herefter udblødes druerne i 10-15 dage. Under udblødningsprocessen pumpes druemosten dagligt over druekvaset for at trække så meget saft og kraft ud af druerne som muligt. Til slut gennemgår druemosten en temperaturkontrolleret gæring ved 24-28°C, inden den efter forskrifterne lagres 12-14 måneder på amerikanske egetræsfade.
Siden eventyret startede i slutningen af det 19. århundrede har familien Rivero været dedikeret til at dyrke og lave vin i Arnedo-regionen i Nordspanien ca. 300 km. nord for Madrid. Her kunne firmaet i 1965 præsentere den første vin tappet på flaske under brandet Chitón.
I dag råder virksomheden over store mængder jord med vinmarker og har en tankkapacitet på 6 millioner liter vin. I kældrene er der mere end 10.000 franske og amerikanske egetræsfade til at lave Rioja Premium DOC vine på.
Marqués del Atrio køber en stor del af druerne til deres vin fra lokale bønder og er takket være et langt og stolt samarbejde med lokalsamfundet sikret druer af højeste kvalitet.
Marqués del Atrio har positioneret sig som én af de mest anerkendte spanske vinfirmaer både nationalt og internationalt. Dette skyldes ikke mindst firmaets evne til at kombinere tradition og innovation. Marqués del Atrio er blandt de fem største bodegas i D.O. Rioja med en årlig produktion af tyve millioner flasker vin.
En helt igennem dejlig rødvin med god fylde i duft og smag, krydrede noter med blandt andet rosmarin og peber og med modne bær lurende lige under alt det krydrede. Eftersmagen er lang og slutter blødt med afrundede tanniner.
Der er eg og vanille i duften af denne rødvin efter 24 måneder på fad. Smagen byder på fine krydderier, stringent frugt, tilpas syre og afrundede tanniner. Det er en klassisk, elegant og harmonisk Rioja, som vil egne sig en god simre-kødret...
Rolig med smuk ren rød frugt i næsen, fadet er der men uden at spille for stort. Smagen har koncentration, liv og spil for galleriet. Den kombination, som de i Rioja kan så smukt, frugt og fad i uniform balance. Virkelig rart og typisk.
En rigtig god Rioja på druerne Tempranillo og den lokale drue Graciano. Vinen har en kompleks smag, præget af 24 måneder på fad, uden at træet får lov til at dominere. Frugten og den fine krydring følger med i den lange eftersmag.
Klassisk flot Rioja med en flot balance. Animalsk i duften. Intens i smagen med bagte bær, lakrids, peber og vanilje. Lang saftig eftersmag.
15% af Garnacha-druen giver saft til Tempanillo-druen i denne vellavede Rioja-rødvin med god struktur og god krydring. Den er både bred i smagen og lang i eftersmagen.