En super vin hvor vægten er lagt på harmoni mellem Merlot, Tempranillo og Syrah. Resultatet er en vin med blød frisk frugt og god intensitet.
Dyb granatrød farve med blå kant. Duften er præget af friske blåbær og en anelse krydderi fra fadlagringen. Smagen er fyldig, uden at blive tung. Frisk og frugtfyldt med noter af blå og røde bær i flot harmoni. Tanniner er velbalanceret med den tætte bløde frugt i eftersmagen.
Velegnet til kødretter med god krydring og tørre spanske oste.
Serveringstemperatur: 17-19°C
Alle vine lagres på egetræsfade fra de førende bødkerier i Frankrig og USA. 90% fransk fad og 10% amerikansk. Vinmarken passes efter de mest optimale forskrifter med ”grøn høst”, hvor man fjerner umodne drueklaser i marken inden den sidste modning går i gang. På den måde gives mere intensitet og power til de tilbageværende druer. Efterfølgende sorteres alle druer på et sorteringsbord inden de kommer i træfadene for selve gæringen.
Denne vin er sammensat af 50% Merlot, 30%Tempranillo og 20% Syrah. Druerne høstes fuldmodne og bringes straks til vineriet, hvor de gennemgår en kontrolleret gæring ved 26-28°C over ca. 13 dage. Efter endt gæring lagres vinen i 9 måneder på egetræsfade.
Pago de Cirsus er beliggende i La Finca Bolandin i Ablitas området, som er den sydligste del af Navarra-distriktet. Her råder firmaet over 220 ha, hvoraf 65% er vinmarker. Vinproduktionen varetages af et stort hold dygtige ønologer med en tidligere ansvarlig fra Château Haut-Brion, 1’er Grand Cru Classé fra Bordeaux i spidsen.
Pago de Cirsus har opnået den højeste udmærkelse et vineri kan opnå i Spanien, nemlig klassifikationen Vino de Pago. Denne klassifikation tildeles kun de vinerier, hvor alle dele lever op til de strengeste krav, lige fra vinfremstillingen over marker, vinstokke, druer til høst, produktionsmetoder og lagring. Pago de Cirsus er med rette særdeles stolt af denne prestigefyldte udmærkelse, som vidner om kvalitet i en klasse helt for sig selv.
Her er vi helt oppe at ringe. Det er Tempranillo og Merlot, der har lagt druer til denne ualmindeligt velkomponerede rødvin. Den har en intens duft og smag af modne mørke kirsebær og hyldebær, der holder ud i den lange eftersmag, som slutter med en krydret note og en fin syre.
Vino de Pago DO er det højeste niveau inden for spansk vin, og her er en rødvin af slagsen. Den er fremstillet på Tempranillo, Merlot og Syrah, der til sammen giver en blød, krydret og harmonisk smag med fint integrerede tanniner og en tilpas syre til slut...
...en charmerende smagsoplevelse med et mørkt og modent udtryk. Frugterne fornemmes solmodne, selvom vi bestemt ikke er de varmeste egne af Spanien, og eftersmagen er meget vedvarende og langstrakt med en betragteligt krydret tone, der dog aldrig stikker af. Det er ikke så bombastisk, som det nogle gange kan være fra Navarra, men derimod er det imødekommende, rart og nemt at nyde.
Dejllig rødvin på druerne Tempranillo, Merlot og Syrah. I smagen god druefrugt, en fin sødme og et strejf af vanille fra den distrete fadlagring. Den gode smag fortsætter ud i den lange eftersmag.
En lækker rødvin på de tre druer Tempranillo, Merlot og Syrah. Den dufter af brombær med strejf af svesker og har en kraftig krydret bærsmag med en anelse sødme. En lille fin syre giver modspil til vinens modne frugt, og afrundede tanniner er kronen på værket. Med sin kraft og fylde er vinen så afgjort en madvin - nyd den til krydrede oksekødretter.
Navarra-området, der ligger lige sydvest for Pyrenæerne byder her på en markant og kradsbørstig vin, der alligevel har en fin charme og masser af lækkerier. For selvom det er relativt kraftfuldt og markant præget af egefads-lagringen, så er der også en blød side. De krydrede og lidt vilde tendenser fra Tempranillo-druen bliver flot blødt op af de mere bløde frugter fra Merlot og Syrah, og det giver en vin i ganske fin balance med masser af forskellige smagsindtryk og en krydret afrunding, der har muskler, men som også er blød og charmerende.