Fra det sydlige Rhône, hvor de berømte kommuner Châteauneuf-du-Pape, Rasteau og Gigondas ligger. Her er fuld kraft frem fra en af Rhônedalens lokomotiver.
Gigondas, Brotte er dyb mørk i farven med en fed duft af lakrids, vanilie og brombær. Smagen er kraftfuld og fokuseret med toner af brombær og læder. En god tæt eftersmag viser en vin i god balance.
Særdeles velegnet til grill-retter, vildt og bløde oste.
Serveringstemperatur: 17-17°C
Denne vin er fremstillet af mest Grenache Noir, iblandet mindre mængder af andre lokale druer. Meget typisk for området. Denne Gigondas lagres i 18 måneder på en kombination af nye og gamle træfade.
I 1931 slog Laurent Charles Brotte sig ned i det prestigefyldte vinområde Châteauneuf-du-Pape i Rhône-området. Her kastede den unge Charles sig over vindyrkning og anlagde et tapperi i den lille by og således blev kimen til Maison Brotte lagt.
Laurent Charles Brotte viede sit liv til at forsyne vinelskere over hele verden med kvalitetsvine, der afspejler områdets stil og karakteristika. I 1952 fik han ideen til brandet ”La Fiole du Pape”, som for alvor slog Châteauneuf-du-Pape fast i folks bevidsthed, og i dag eksporteres ”La Fiole du Pape” til 90 lande i hele verden. Maison Brotte er i dag et dynamisk vinfirma med over 60 ha og 4 ejendomme: Domaine Barville, Château de Bord, Domaine Grosset og Domaine de l’Aube men også eget tapperi. I 1972 anlagde familien desuden et museum, hvor de besøgende kan kigge nærmere på Rhône dalens historie.
Rødvinene fra Gigondas i Rhône er kendt for deres kraft, saft, fylde og krydrede noter. Og netop sådan er denne glimrende rødvin - her er rosmarin, sort peber, hyldebær og en fin syre til slut. Det er vinen til en ekstra lækker kødret eller en kraftig grøntsagsret. Man kan dog også med fordel gemme vinen i de næste fem seks år.
Well-built, with apple wood and alder notes framing the core of red currant, damson plum and raspberry coulis flavors. Blood orange and sandalwood notes add a taut edge to the finish. Best from 2019 through 2029. 1.500 cases made.