Stort og eksklusivt vinsortiment
Landsdækkende team af vinkonsulenter
Professionel kundeservice & hurtig levering
På lager
Varenummer: 0311367

Domaine Coste-Caumartin, Pommard 1er Cru La Refène (2018)

Silkeblød og harmonisk.

God til: Grill, oksekød, kraftige krydrede retter, ost - kraftig


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Smagsnoter
Mørke bær, skovbund, træ
Alkohol og indhold
13 % / 75 cl
Land
Frankrig
Område
Bourgogne
Distrikt
Côte de Beaune
Producent
Domaine Coste-Caumartin
Serveringstemperatur
15-17°C
Holdbarhed efter åbning
Under 3 dage
Marknavn
La Refène
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
6-10 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
12
Type af fad
Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
0.3 g/L
Velegnet til
Grill, oksekød, kraftige krydrede retter, ost - kraftig
Dekantering
Ja
Indeholder
Sulfitter

Velbalanceret og silkeblød

Pommard 1er Cru La Refène har en sart, rubinrød farve. Duften er præget af træ, mørke bær og kirsebær. Som det er typisk for en Pommard fra dette område, er vinen silkeblød og harmonisk. Tanninerne er bløde og smagen er fyldt med lækker frugt.

Pommard 1er Cru La Rue au Port er særdeles velegnet til oksekød, en fjerkærsgryde eller til kraftige oste. Det anbefales at dekantere vinen to til fire timer før servering.

Serveringstemperatur: 15-17°C

Fremstilling

La Refène er navnet på marken, hvorfra druerne kommer. Marken er en lille mark, ligger klos op ad landsbyen Pommard. Jorden består af ler og kalksten iblandet mergel. Druerne til Pommard 1er Cru La Refène afstilkes, presses og udblødes i tre til seks dage ved 13C. Vinifikationen sker i tanke af rustfrit stål eller betontanke, hvor skallerne presses ned i mosten, og mosten pumpes over skallerne afhængig af dagens testsmagning. Første gæring tager mellem to og tre uger ved en temperatur på maksimalt 33C til 34C. Anden gæring sker i løbet af de 12 måneder, vinen lagrer på egetræsfade.

Om producenten

Domainet har været i familiens eje siden 1793 og er gået i arv fra kvinde til kvinde. Familien Coste var kendt for sin smedevirksomhed, som i løbet af to århundreder udviklede sig, indtil 1971, til en industrivirksomhed, der fremstillede stegepander og komfurer med mærket Coste-Caumartin. Sideløbende med smedevirksomheden, fremstillede familien vin, som gennem tiden har modtaget utallige medaljer. I dag beskæftiger de sig udelukkende med vinfremstilling.

Anbefalede produkter