Stort og eksklusivt vinsortiment
Landsdækkende team af vinkonsulenter
Professionel kundeservice & hurtig levering
På lager
Varenummer: 0311377

Gevrey Chambertin, (2021)

God til: Grill, kalv, lam, ost - kraftig, rødt kød

Type
Rødvin
Druer
Pinot Noir
Smagsnoter
Moden frugt, krydderi
Alkohol og indhold
13 % / 75 cl
Land
Frankrig
Område
Bourgogne
Distrikt
Côte de Nuits
Producent
Domaine Harmand-Geoffroy
Serveringstemperatur
16-18°C
Holdbarhed efter åbning
Under 3 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
6-10 år
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
0.1 g/L
Velegnet til
Grill, kalv, lam, ost - kraftig, rødt kød
Indeholder
Sulfitter

Sprød og velbalanceret

Gevrey-Chambertin, Domaine Harmand-Geoffroy, Bourgogne fremstår med en smuk rød farve. Duften byder på en palet med appelsin, modne sorte brombær og jordbær fra haven. Smagen er let krydret og med super balance mellem den friske frugt og den sprøde syre.

Vinen er en god ledsager til rødt kød, grill-retter, kalv, lam og ost.

Serveringstemperatur: 16-18°C

Fremstilling

Vinificationen er traditionel. Skallerne bliver i mosten, til den har opnået sin rubinrøde farve. Gæringen varer i 20 dage og finder sted, ved en kontrolleret temperatur, på cement- og rustfri ståltanke. Vinen lagres og modnes i 18 måneder på 228 liters egetræsfade, hvoraf 25% er nye, 25% er et år gamle, 35% er 2 år og de resterende 15% er 3 år. Når lagringen er forbi, stikkes vinene sammen i god tid inden aftapningen på flaske.

Om producenten

Bourgogne-distriktet Côte d'Or opdeles i to regioner Côte de Nuits mod nord og Côte de Beaune mod syd. Gevrey-Chambertin ligger i den nordlige del af Côte de Nuits og er samtidig den største vinkommune i området.

Druerne til Gevrey Chambertin kommer fra Domaine Harmand-Geoffroy, som dækker et areal på 5 ha nær landsbyen, Gevrey-Chambertin, hvor jorden hovedsagelig er sammensat af ler og kalk. De veldrænede og frugtbare marker skaber voksested for Bourgognes store rødvinsdrue, Pinot Noir. Vinstokkenes har en gennemsnitsalder på 35 år og det årlige høstudbytte udgør 45 hl pr. ha. Ved den manuelle høst i slutningen af september var druerne fuldmodne og sunde.

Anbefalede produkter