Stort og eksklusivt vinsortiment
Landsdækkende team af vinkonsulenter
Professionel kundeservice & hurtig levering
På lager
Varenummer: 1311045

Mont Marcal Cava Rosado Brut

Rosé Cava fra mesteren hos Mont Marcal. Intens, liflig og perfekt til at skabe god stemning omkring dig.

God til: Aperitif, fisk - mager, pasta og pizza, salater, kylling og kalkun


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Mousserende
Druer
Trepat
Smagsnoter
Kirsebær, brombær, blommer, figner
Alkohol og indhold
11.5 % / 75 cl
Land
Spanien
Område
Penedès
Producent
Mont Marcal
Serveringstemperatur
5-6°C
Holdbarhed efter åbning
Under 3 dage
Dyrkningsmetode
Konventionel
Fadlagring
Nej
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
7.5 g/L
Velegnet til
Aperitif, fisk - mager, pasta og pizza, salater, kylling og kalkun
Indeholder
Sulfitter

Elegant og frugtig

Smuk violet i glasset med små fine bobler. Duften er præget af røde kirsebær og blåbær med en bund af figen og blommer. En herlig friskhed breder sig, og giver en flot balanceret eftersmag.

En herlig aperitif eller som ledsager til lette fiskeretter og skaldyr.

Serveringstemperatur: 5-6°C

— Nordjyske09-06-2022
“...duften er lidt ovre i jordbær/skovbær-nuancerne. Men vent, efter lidt tid i glasset åbner den sig og afslører mere dybde med toast, rød frugt og øl. Smagen giver masser af frugt med filur-agtige smagsnoter. Dejlig tør med fine og elegante bobler. Godt produceret og en værdig vinder.”
— VinAvisen11-02-2019
“Vi smagte denne gode cava for to år siden og skrev: "En elegant cava med en smuk rosé farve og en blødt skummende mousse. Den har en fin hindbærduft og en fyldig smag med modne ribs, rabarber og citrus. Det er som at drikke sommer." Denne beskrivelse gælder også i dag.”

Fremstilling

Denne vin er lidt af en specialitet, den er nemlig fremstillet på druen Trepat, der kun vokser her i det nordøstlige hjørne af Spanien. Når druerne høstes i september, udvælges kun de allerbedste til Cava produktionen. Vinificationen er traditionel, efter champagnemetoden. Druerne afstilkes og presses nænsomt. Mosten gæres over en periode på 15 dage inden aftapning på flasken, hvor andengæringen foretages i firmaets dybe kældre. Gæringen i flasken giver et tryk på ca. 6 atmosfærer. Når lagringstiden er forbi, anbringes flaskerne vandret i stativer. Flaskerne drejes og rejses jævnligt for at få det flokkulerende bundfald til at samle sig ved proppen. Når flasken står lodret, fryses bundfaldet til en isprop, der skydes ud. Mont Marcal Cava Rosé efterfyldes med den samme vin. Champagneproppen sættes i, og holdes fast med en ståltråds agraf. Vinen er doseret til 8 gram restsukker per liter, hvilket giver en tør udgave med behagelig fylde.

Om producenten

Mont Marcal er beliggende i hjertet af Penedes regionen, 220 meter over havet. Der har været produceret vin på denne ejendom i hundredvis af år. De nuværende ejere har været her siden 1975 og de har været meget innovative men stadig med et blik på historien. Firmaet ejer i dag mere end 40 hektar med vinmarker og køber druer fra yderligere 300 hektar. Dette er med til at sikre en god stabilitet og højt niveau i firmaets vine. Mont Marcal er meget bevidste om den omkringliggende natur og kører et meget bæredygtigt landbrug. Her renses store mængder af vand til gode for hele området.

Anbefalede produkter