Stort og eksklusivt vinsortiment
Landsdækkende team af vinkonsulenter
Professionel kundeservice & hurtig levering
På lager
Varenummer: 0311365

Domaine Coste-Caumartin Pommard, La Rue au Port (2018)

En typisk Pommard, kraftfuld og med faste tanniner.

God til: Oksekød, lam, ost - kraftig


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Smagsnoter
Skovbund, skovbær
Alkohol og indhold
13 % / 75 cl
Land
Frankrig
Område
Bourgogne
Distrikt
Côte de Beaune
Producent
Domaine Coste-Caumartin
Serveringstemperatur
15-17°C
Holdbarhed efter åbning
Under 3 dage
Marknavn
La Rue au Port
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
6-10 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
12
Type af fad
Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
0.3 g/L
Velegnet til
Oksekød, lam, ost - kraftig
Dekantering
Ja
Indeholder
Sulfitter

Intens og fyldig

Pommard La Rue au Port har en intens, mørk, rubinrød farve. Duften er præget af intense aromaer af solbær og andre røde og mørke bær. Som det er typisk for en Pommard fra dette område, er vinen kraftfuld med faste tanniner. Det hele er pakket ind i dejlige frugtnoter, der giver vinen en herlig friskhed.

Pommard La Rue au Port er særdeles velegnet til krydrede retter. Oksekød, lam eller en fjerkærsgryde vil suppleres godt af de faste tanniner og den koncentrerede smag. Kraftige oste er ligeledes en god serveringspartner. Det anbefales at dekantere vinen to til fire timer før servering.

Serveringstemperatur: 15-17°C

Fremstilling

La Rue au Port er navnet på marken, hvorfra druerne kommer. Marken ligger for foden af Pommard-højen og dækker et areal på 2,9 ha. Jorden består af kalksten og stenet jord med mergel, en sammensætning der giver en virkelig fast vin og en af de mest robuste Bourgogne-vine. Druerne til Pommard La Rue au Port afstilkes, presses og udblødes i tre til seks dage ved 13C. Vinifikationen sker i tanke af rustfrit stål eller betontanke, hvor skallerne presses ned i mosten, og mosten pumpes over skallerne afhængig af dagens testsmagning. Første gæring tager mellem to og tre uger ved en temperatur på maksimalt 33C til 34C. Anden gæring sker i løbet af de 12 måneder, vinen lagrer på egetræsfade.

Om producenten

Domainet har været i familiens eje siden 1793 og er gået i arv fra kvinde til kvinde. Familien Coste var kendt for sin smedevirksomhed, som i løbet af to århundreder udviklede sig, indtil 1971, til en industrivirksomhed, der fremstillede stegepander og komfurer med mærket Coste-Caumartin. Sideløbende med smedevirksomheden, fremstillede familien vin, som gennem tiden har modtaget utallige medaljer. I dag beskæftiger de sig udelukkende med vinfremstilling.

Anbefalede produkter