Stort og eksklusivt vinsortiment
Landsdækkende team af vinkonsulenter
Professionel kundeservice & hurtig levering
På lager
Varenummer: 0521237

Viña Rufina Crianza Tempranillo (2014)

En elegant Tempranillo fra Bodegas Santa Rufinas egne vinmarker i D.O. Cigales, Valladolid. Kraftfuld og energisk i smagen, velstruktureret og fyldig.

God til: Oksekød, lam, kylling og kalkun, kalv, ost - kraftig, ost - mild, svinekød, fisk - fede


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Druer
Tempranillo
Smagsnoter
Moden frugt, vanilje
Alkohol og indhold
14.5 % / 75 cl
Land
Spanien
Område
D.O. Cigales
Producent
Viña Rufina
Serveringstemperatur
18-20°C
Holdbarhed efter åbning
Under 3 dage
Marknavn
Cubilla de Santa Marta (Valladolid)
Dyrkningsmetode
Naturvin
Lagringspotentiale
6-10 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
14
Type af fad
Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
1.82 g/L
Velegnet til
Oksekød, lam, kylling og kalkun, kalv, ost - kraftig, ost - mild, svinekød, fisk - fede
Dekantering
Ja
Indeholder
Sulfitter

Intens og udtryksfuld

Vinen fremstår med en flot rubinrød farve i glasset med lilla, næsten blålige reflekser. Duften, som er yderst tiltalende og aromatisk, er intens og fyldt med frugt. Den rige frugt fra duften går igen i smagen blandet med noter af eg, krydderier og vanilje. Den samlede oplevelse er en velbalanceret vin med god struktur og en behagelig eftersmag.

Server vinen til et udvalg af spanske pølser, grillet kød eller rødt kød.

Serveringstemperatur: 18-20°C

— Flaskehalsen05-09-2018
“Det er faktisk ikke så ofte, at det nordspanske område Cigales for alvor gør sig bemærket med spændende rødvine. Det er oftest rosé-vine, der har succes her, men denne Vina Rufina gør enhver tvivl til skamme – Cigales KAN godt lave lækre rødvine. Det er krydret og med en temmelig sprælsk duft, det vi mødes med fra denne Tempranillo-vin. Men samtidig gemmer vinen på en enormt flot og helstøbt smagsoplevelse. Her er bløde frugtnoter og temperamentsfulde krydderier, der gør vinen til en spændende og overraskende lækker oplevelse.”
— VinAvisen28-05-2018
“Cigales er en appellation i den spanske provins Valladolid, som ligger i regionen Castilla y Leon i den nordlige del af Spanien. Og det er fra Cigales denne skønne rødvin stammer. Den dufter af aromatisk tobak og te og har en harmonisk smag med lige dele krydderier og frugt og med en fløjlsblød afslutning med afrundede tanniner. Tilbudsprisen er yderst attraktiv.”

Fremstilling

Vinen er lavet på 100% Tempranillo, som dyrkes på vinstokke, der er 30-40 år gamle. Selvom en del af vinfremstillingen er mekaniseret, foregår høsten i hånden, hvor druerne udvælges nøje netop for at sikre bedre kvalitet i det færdige produkt. Høsten starter i slutningen af september efter adskillige analyser af druerne for at afgøre druernes modenhed. Klaserne klippes med nænsomhed af i hånden og transporteres til vineriet hurtigst muligt for at bevare druerne så intakte som muligt. Efter ankomst til vineriet foretages yderligere en nøje udvælgelse af de bedste drueklaser, som afstilkes og presses let. Druemost og -kvas hældes på rustfrie ståltanke, hvor den alkoholiske gæring foregår ved kontrolleret temperatur på mellem 28oC og 32oC i løbet af ca. 10 dage. Vinen sies fra kvaset, hvorefter den malolaktiske gæring foregår ved 19-22oC. Efter endt gæring lagres vinen 14 måneder på egetræsfade.

Om Producenten

Bodegas Santa Rufina ligger i Cubillas de Santa Marta i Valladolid og hører under oprindelsesbetegnelsen D.O. Cigales. Firmaet er et familieforetagende, som blev grundlagt i 1997. Deres vine kom dog først på markedet i 2003. Vinhuset har over 90 ha vinmarker, hvoraf 80% er beplantet med Tempranillo, 10% med Merlot, 5% med Cabernet Sauvignon og de resterende 5% med de to hvidvinsdruer Verdejo og Albillo. Vinmarkerne ligger alle omkring vineriet, hvilket reducerer transporttiden fra druerne bliver høstet til de modtages og bearbejdes på vineriet. Jorden består af sand, kalksten og hvidt ler. Både klimaet med høje temperaturforskelle fra nat til dag og de stenede jordbundsforhold, som i løbet af natten afgiver den varme, som jorden har suget til sig i løbet af dagen, gør vinmarkerne særdeles velegnede til dyrkning af druer.

Anmeldelser fra tidligere årgange

Årgang 2012

— Ekstra Bladet (03-06-2017)

Tempranillo fra Cigales i det nordlige Spanien. Mørke kaffenoter i duften. Masser af fadpræg og en flot koncentration. Brombær, chokolade, mocca og vanilje i smagen. Vellavet med en lang krydret afslutning.

— Ekstra Bladet (03-06-2017)

— FinansBureauet (01-05-2017)

Pæn og fyldig spansk vin med let støvet næse og tæt mund med bløde tanniner og pæne mængder lakrids, peber, vanilje og bitter chokolade pakket ind i afdæmpet syre.

— VinAvisen (01-05-2017)

En meget flot og lækker rødvin... Den har varm, fyldig og tæt smag med tilpas krydring, bløde tanniner og fint integrerede fadnoter. Lang eftersmag. Nyd den til en god bøf eller gryderet.

Anbefalede produkter